top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ærverdig, til ære

For aller første gang gav Bilfinger en lokal, full pakke med festaften. Til sine særdeles trofaste medarbeidere over en haug med tiår. Sjefen kalte dem en bærebjelke.

Klar til fortjent festaften: Bilfinger-jubilantene ble gjort stas på i Glomstua tidligere denne måneden. På lagbildet fra venstre Odd Inge Gundersen, Dag Olsen, Torleif Rommetveit, Viola Johannessen, Knut Ivar Amundsen, Arnfinn Johnsen, Virgil Anbakk og May Venke Vangen.


– Dette er folk som har vært med hele veien, siden vi i gamle dager var rundt 125 ansatte og til i dag, der vi er en nokså annerledes bedrift, sier Bilfinger-sjef Knut Ivar Amundsen.

– De har vært en bærebjelke i virksomheten, for eksempel på å overføre kompetanse til neste generasjon ansatte.Første gang lokalt

Han takket nå i desember sine veteraner og superveteraner, Knut Ivar. For en lang, god og viktig innsats gjennom henholdsvis 40 og 25 år.

– Dette er første gang vi har en slik lokal markering for våre jubilanter, opplyser han.

– Da var det veldig fint å kunne gjøre det på en ordentlig måte med flott ramme rundt, i Glomstua!

For som eieren av det ærverdige bygget ved Lille Glomvann gjør det for sine jubilanter, altså Yara, kunne Bilfinger-lederen i år gjøre nettopp dette. Altså invitere jubilantene til en pent-kledd-feststund, i representasjonsboligen som er blant Meløy-regionens flotteste bygninger.Sentralt ble avlyst

Knut Ivar hadde administrasjonsleder May Venke Vangen med seg fra ledelsen, pluss leder Torleif Rommetveit i avdelingen aut-el/bygg. Glomstua-vertinne Ann Helen Solbakken og hennes lag stod for serveringen.

– Vanligvis har den sentrale Bilfinger-ledelsen et arrangement for jubilanter fra hele landet, lagt til for eksempel i Porsgrunn. Litt spesielt, da, at dette i år ble avlyst på grunn av koronarestriksjonene, slik at vi heller har et slikt lokalt arrangement. Men, jubilantene likte dette, og som leder synes jeg det er fint å få være med og hedre dem på denne måten, mener Knut Ivar.

– Så dette har vi neppe gjort for siste gang!

Reinsdyrstek stod for anledningen på menyen som hovedrett, etter en forrett av sjømat og til slutt fromasj som dessert. Aperitiff, kaffe, konjakk – full pakke. Diplom til jubilantene, der 40-åringene også får gavekort til verdi av 12.000 kroner hver, og der 25-åringene får flott klokke. Og sjefens tale, da.


Ufattelig mye

– Rundt dette bordet sitter det ufattelig mye kompetanse på flere fagområder. Fra storhetstida med 125 ansatte rett etter «skilsmissen» fra Hydro Agri, og til dagens bedrift med rundt 50 ansatte – dere er bærebjelken som har sørget for kontinuitet og å gi kompetanse videre til andre ansatte og lærlinger! sa Knut Ivar til Dag Olsen og Arnfinn Johnsen (40-årsjubilanter, der Geir Solberg ikke anledning til å delta), og til Viola Johannessen, Virgil Anbakk og Odd Inge Gundersen (25-årsjubilanter).

– Flere av dere har hatt den veldig viktige jobben med å følge opp lærlinger. I en tid der det er til dels utfordrende å få tak i folk med den kompetansen vi trenger, er opplæring av egne folk og satsing på lærlinger, den rette måten å gjøre dette på, sa Knut Ivar Amundsen under den hyggelige anledningen i Glomstua.Bilde venstre: 40 år: Arnfinn Johnsen

Hjelpearbeider fra august 1980, så lærling industrirørlegger, fast ansatt 1. januar 1985. Sjefen sier:

– Fortsatt i rørleggervekstede, er Arnfinn en sentral person i prosjekter. Han har gjennom 40 år lagt ned ca. 19.200 meter med rør i forskjellige dimensjoner!


Bilde midt: 40 år: Dag Olsen

Vikar fra juni 1979, fast ansatt fra 1. september 1980, fagbrev som sveiser 1987. Sjefen sier:

– I plateverkstedet og fabrikkene har han Dag lagt ned ca. 10.000 meter sveis, og brukt ca. 60.000 sveisepinner på disse 40 årene!


Bilde høyre: 25 år: Odd Inge Gundersen

Lærling plateverkstedet fra juli 1987, så vikar på mekanisk, i ammoniakkfabrikken og i plateverkstedet før fast ansettelse november 1996. Sjefen sier:

– Odd Inge var platearbeider i 10 år, ble han så fagkoordinator og er nå viktig enhetsleder samme sted.


Bilde høyre: 25 år: Viola Johannessen

Lærling automatikerfaget fra august 1995, deretter fast ansatt fra april 1997. Sjefen sier:

– Jeg vet ikke hvor mange ventiler hun har overhalt i avdeling Aut-El, men det er mange! Viola har vært sentral i oppfølging av automasjonslærlingene.


Bilde venstre: 25 år: Virgil AnbakkLærling i platearbeiderfaget fra juli 1992, så vikar til fast ansettelse november 1996. Sjefen sier:

– Virgil har også tatt fagbrev som industrirørlegger, og har i dag viktig ansvar for overhaling sikkerhetsventiler. Han har også mange år som aktiv i fagforeninga.


– I løpet av det neste året har vi 3-4 ansatte som når den alderen der de kan eller vil slutte. Så, vi har en del avgang framover, og i fjor mistet vi en del folk til andre bedrifter, mange av dem relativt unge. Men, vi har allerede fått inn en del nye, og det er unge folk – enten i faste ansettelser eller som lærlinger, og dette er lovende folk. Dermed går gjennomsnittsalderen ned i bedriften, og dette er gunstig for en bedrift, sier daglig leder Knut Ivar Amundsen i Bilfinger Glomfjord.

 

Tekst: Edmund Ulsnæs Foto: Tor Oscar Lillevold


118 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page