top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Øyvind til Bilfinger

- Jeg gleder meg til å gå løs på nye oppgaver og lære nye ting, forteller Øyvind Pettersen (46). Han er ny bygningsarbeider hos Bilfinger.

Øyvind Pettersen (46) har jobbet mange år i industriparken tidligere, nå er han tilbake – denne gangen hos Bilfinger.

Etter de første leveårene i Sulis, flyttet han til Glomfjord med familien som 3-åring. Der fullførte Øyvind grunnskolen før han gikk handel og kontor på Fauske, etterfulgt av ett år i militæret. - Etter det flyttet jeg til Trondheim og tok studiekompetansen, før jeg flyttet hjem og etter hvert fikk jobb som prosessoperatør hos ScanWafer. Årene ute 12 år senere gikk det som kjent overende for solcelle-giganten, og nedleggelsen i 2012 førte til at mange mistet arbeidsplassen sin, inkludert Øyvind. - Jeg fikk reise til Sandnessjøen gjennom NAV i 2013, hvor jeg tok noen kurs innenfor oljerelatert leverandørindustri – i håp om å komme meg ut på plattform. Men, plutselig var en bølgedal i olje- og offshore et faktum, og dermed måtte de planene legges på hylla. - Jeg bodde to år i Bodø, hvor jeg blant annet jobbet ved Løpsmark skole og ved Smith Stål, før jeg flyttet tilbake til Glomfjord. Her har jeg hatt fast vikariat hos Meløy BedriftsService, og så jobbet hos Håkon Sveis og Industriarbeid.Nytt kapittel Men i høst slengte han inn en søknad hos Bilfinger, litt på måfå – ingen forventninger. - Jeg ble kalt inn på intervju i desember, og en ukes tid senere fikk jeg tilbud om fast jobb, forteller han. 1. februar begynte han, og når Ny Næring møter han to uker senere - er han i full gang med å sette seg inn i sine nye arbeidsoppgaver. - Nå er jeg jo veldig fersk. Men jeg har dyktige og hjelpsomme folk rundt meg, og håper jeg kan bli en verdifull ressurs etter hvert som erfaringen kommer og jeg blir mer selvstendig, smiler Øyvind.


 
152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page