top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Fiskeslam-løsning i Glomfjord

Ny etablering i Glomfjord Industripark – ny aktivitet i gamle råglassfabrikken. Lokale havbruksaktører samarbeider.Meløy Utvikling KF har lenge hatt det på sin prosjektliste, og lokale aktører i havbruksnæringa har lenge innsett muligheten: nå er viktig intensjonsavtale signert for en ny virksomhet i Glomfjord Industripark. Lokale Helgeland Smolt A/S, Nordland Akva A/S og Salten Smolt A/S har sammen med og Fjell Technology Group A/S fra Bergen-området signert intensjonsavtale. Kunnskapssenteret i Gildeskål har stått for prosjektledelsen, og nå skal Glomfjord få sentralt tørkeanlegg for fiskeslam i Glomfjord. Lokasjonen er de tidligere lokalene til PQ Norge Silicates, som avsluttet sin produksjon av råglass ved Glomfjorden i 2009. Vi gjengir pressemeldingen her:

Sentralt tørkeanlegg for fiskeslam

I dag har Helgeland Smolt A/S, Nordland Akva A/S, Salten Smolt A/S og Fjell Technology Group A/S signert en intensjonsavtale, der det er enighet om å etablere et sentralt tørkeanlegg for fiskeslam i Glomfjord. Alle fire aktørene går inn som eiere i driftsselskapet (SUS). Det er gjort avtale med Terje Halsan A/S om leie av Meløy Havnebygg (PQ-bygget).

Det opprettes felles logistikkløsning for de tre oppdretterne, av fiskeslam inn til anlegget. Fjell TG A/S leverer tørketeknologi til det som vil være det første felles tørkeanlegg for fiskeslam i Norge.

Kigok har hatt prosjektledelsen i forprosjektet, og vil være med inn i hovedprosjektet inntil selskapet er etablert.

Grønn Vekst A/S er samarbeidspartner på markedssiden, og vil være avtaker av det ferdigtørkede fiskeslammet. (SUS) skal etter planen være operativt innen utgangen av januar 2021.

Tor Arne Gransjøen Helgeland Smolt A/S Per Jørgen Haugan Nordland Akva A/S Børge Andreassen Salten Smolt A/S Leif Gunnar Madsen Fjell Technology Group A/S Tore Laugsand Kigok

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page