top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Full kontroll i 40 år

Med ansvar for arbeidstillatelser, rapportering og organisering sitter Gerd Nygård Bergheim (58) hos Bilfinger - med stillingstittel ´planlegger´. I 40 år har hun vært en viktig ansatt i bedriften.


- Jeg liker å ha orden i sakene og mener jeg er god på planlegging og logistikk, smiler Gerd fra bak om skrivebordet sitt på kontoret hun deler med Rune Jacobsen hos Yara. Selv om de jobber for forskjellige bedrifter har de en del med hverandre å gjøre – Yara kjøper mange tjenester av Bilfinger, ikke minst under den årlige revisjonsstansen.Mekanikeren I 1979, da Gerd gikk i 8.klasse, var hun utplassert i bedriften for første gang, én gang i uken. På den tiden var det som i dag er Bilfinger fortsatt en del av Hydro – nemlig vedlikeholdsavdelingen.

- Jeg så ikke for meg noen annen type jobb, jeg hadde stor interesse for mekanisk og maskiner, så det var veldig selvsagt for meg å gå denne veien, smiler hun.

Etter grunnskolen gikk hun første året på videregående i Glomfjord – mekanisk. Deretter et år i Kjøpsvik for å fullføre skole-løpet. Og så i læretid hos Hydro hvor hun fullførte med et fagbrev som industrimekaniker. Og der ble hun værende, igjennom 40 år, men mange omstillinger.Omstilleren

- Mye har skjedd på den tiden jeg har vært her. Vedlikeholdsavdelingen ble skilt ut som eget selskap, og rollen min har endret seg mye igjennom årene. Men dét har jeg trivdes med, fastslår hun.

I løpet av de årene har Gerd vært borti det meste av arbeidsoppgaver og kjenner bedriften hun jobber for inn og ut. Siden 2021 har hun vært i akkurat denne stillingen.

- Jeg trives enormt godt med den jobben jeg har nå, jeg får sitte og planlegge og ordne. Være et bindeledd, da er jeg fornøyd!

Og spør man kontor-partner Rune Jacobsen blir hun værende i denne stillingen i mange år fremover også.

- Jeg får ikke lov å gå av med pensjon, sier Rune. Så da blir jeg vel sittende her, da, smiler hun lurt og de to deler en latter over skilleveggen.


Med spennende arbeidsoppgaver og gode kollegaer som Rune Jacobsen i Yara, er Bilfinger en god arbeidsplass for Gerd. God nok til at hun har blitt værende i 40 år.


Planleggeren

- Den mest hektiske perioden er uten tvil revisjonsstansen. Da skrives det arbeidstillatelser i ett sett og det er mange prosjekter på veldig kort tid. Da går det unna!

- Kan det bli for hektisk for deg?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg holder hodet kaldt og får oppgavene unna, det har gått veldig fint frem til nå i alle fall, smiler hun.

Det meste går lett med gode kollegaer – og dét har Gerd funnet hos Bilfinger.

- Jeg har stortrivdes sammen med de folkene jeg har fått jobbe med. Og det gjør jeg fortsatt. En veldig fin arbeidsplass, konkluderer hun.


Jeg har stortrivdes sammen med de folkene jeg har fått jobbe med. Og det gjør jeg enda. En veldig fin arbeidsplass. Gerd Bergheim

Vedlikeholderen

Utenfor jobb er det familielivet som er viktig for Gerd. Hun bor sammen med ektemann Knut i Holandsfjorden – han er snekker. Tiden brukes hjemme, på hytta på Åmøy eller sammen med barn og barnebarn. Både hytta og huset har de bygget selv.

- Jeg liker å ha noe å gjøre, holde på med eller å fikse på ting. Vi ordner og steller gjerne på hytta eller så er vi på jakt. Da har vi tatt med barnebarna og det har vært kjempegøy, smiler hun.

Hun slapper gjerne av, men fjorten dager på ei strand blir for meget.

- Jeg er glad i ferie, men da helst i Norge. Enten her hjemme, eller så reiser vi til Averøya og besøker sønnen min som bor der.


 


Gerd Nygård Bergheim (58) er oppvokst i Glomfjord hvor hun har gått grunnskole og første året på videregående – andreåret i Kjøpsvik. To år læretid hos Hydro og fagbrev som industrimekaniker. Har jobbet 40 år, en del år i Hydro og så Bilfinger da vedlikeholdsavdelingen ble skilt ut. Hun er gift med Knut Bergheim og har to barn – Mary og Morten. Hun har tre barnebarn. 

Bilfinger Industrial Services Eies av tyske Bilfinger SE, et av Europas ledende selskaper innenfor vedlikehold og servicetjenester innenfor industri. Bilfinger leverer prosjekter, vedlikehold og service til prosessindustri og energiprodusenter i Norge, og har over 1.200 ansatte. Hovedbasen er i Porsgrunn, men selskapet er lokalisert på 12 andre steder, blant annet Glomfjord, der staben består av om lag 40 ansatte og ledes av Knut Ivar Amundsen.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page