top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Glad for kantine-åpning

Lettelse for kunder og ansatte da lunsj-oasen i Glomfjord åpnet igjen.


– Kundene våre er glade for dette, så vi får veldig mange hyggelige tilbakemeldinger! smiler Nina Wiland i kantinestaben i Glomfjord Industripark.

15. juni åpnet endelig kantina på øvre område igjen. Stengt for besøkende siden 18. mars.

– Vi må være forberedt på at det tar tid å venne kundene til at de kan besøke oss igjen, vedgår daglig leder Mary-Ann Selfors i Meløy BedriftsService.


Ann-Helen Solbakken og Yngve Olsen hos Yara Glomfjord kan endelig besøke kantina i industriparken igjen, etter stenging siden 18. mars. Nye kantine-rutiner må passes på, og denne dagen blir de ekspedert av Sasithon Phengphajhon.


Tar seg opp

Det er rikelig sitteplass når Ny Næring er innom, og ikke over 10 gjester, selv om det er den hyggelige lunsjtida.

– Besøket er nok en del redusert til lunsj, ja, men det begynner å ta seg opp. Og selv om vi nå ser en del helt nye middagskunder, ønsker vi alle hjertelig velkommen, enten de jobber i industriparken eller ikke! fastslår Nina.

Tradisjonelt er det ansatte hos Yara Glomfjord og Bilfinger som utgjør hoveddelen av lunsjgjestene. Der i gården har våren vært sterkt preget av strenger koronarestriksjoner, og utstrakt bruk av hjemmekontor. Altså også hjemme-lunsj.


Nye rutiner

I denne situasjonen har naturlig nok kantine-staben måttet tåle permitteringer. Likevel har det underveis vært baket både rundstykker og brød for kunder, og etter hvert kaker og catering, med gratis levering på døra.

– For tiden har vi redusert åpningstiden, der vi åpner 09.30 og stenger klokka 16.00, opplyser Mary-Ann.

– Og det kommer jo noen utfordringer ved at vi ikke kan tilby buffet, og at det er de ansatte som skal hente varer i diskene. Vi må dermed lage en del ferdige matpakker, og kundene opplever litt ventetid.
Venne på igjen

– Hva med sommeren og høsten?

– Sommeren er generelt stille på kantina – så dét forventer vi uansett, og bemanner deretter. Samtidig har vi jo åpnet Brestua ved Engenbreen nå, og kan bruke folkene våre både der og i kantina. Til høsten, da skal de ha ferie, alle som ikke tar ferie i sommer. Og så er det enkelte ansatte som skal ta ut noe permisjon mot slutten av året. Så, jeg håper å unngå permitteringer når høsten kommer, opplyser Mary-Ann.

– Så har dessverre kundene våre måttet venne seg av med å bruke kantina siden i mars. Så ja, vi får nok en jobb med å venne dem på igjen!


Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


bottom of page