top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

- Grattis med læreplass hos Mowi, Aron!

Updated: Mar 11, 2021

Aron Eljan Klausmark Køllersen

Alder: 17

Bosted: Ørnes

Yrke: Lærling i akvakultur, Mowi Glomfjord


– Tusen takk! Det er en spennende jobb og det er alltid noe nytt som skjer. Jeg har lært masse. Vi har flotte lærere og de som jobber ved Mowi er kunnskapsrike, har masse erfaring og de er flinke til å lære i fra seg. Jeg har blant annet lært mye mer om settefisk enn det jeg kunne fra før. Det er mange prosesser innenfor settefisk som jeg blir å lære i løpet av disse to årene, alt i fra vaksinering av fisk, levering, ta i mot rogn, vasking av kar og mye mer. Mowi er vennlige mot lærlinger også når det gjelder lønn – her starter vi med 60 prosent, som gjør at man lettere får stabilisert seg når det kommer til hybel og andre ting.Aron Eljan Klausmark Køllersen.


– Når fattet du interesse for faget? – Det var gjennom pappa. Vi brukte å fiske laks i elva Namsen for mange år siden. Han har alltid jobbet med fiske og mamma har alltid jobbet med dyr generelt, så jeg har alltid vært ganske glad i dyr. Etter jeg flyttet til pappa, da han bodde på Bolga, fikk jeg en mye større interesse for akvakultur-faget. Da jeg fant ut at naturbruk- og akvakulturlinja var i nærområdet, var det midt i blinken for meg.

– Hva er fremtidsplanene dine? Jeg har tenkt på videreutdanning, det er jo fortsatt to år igjen, så jeg har ikke bestemt meg helt ennå. Men jeg vil se om jeg finner meg fast jobb. Jeg får se om det blir på Mowi, det er jo ikke alltid at de har plass, vi får se hva tiden viser. Menom jeg skulle jeg få tilbud om fast jobb i Mowi Glomfjord, så blir jeg ikke å si nei. Aron er født i Sandnessjøen, men har bodd i Leirfjord, Steinkjer og Bolga. Nå bor han hos sin far og farens samboer på Ørnes.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: privat

39 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


bottom of page