top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

- Grattis med læreplass i PKL, Chris-André!

Updated: Mar 11, 2021

Navn: Chris-André Ødegård

Alder: 27

Bosted: Ørnes

Yrke: Transportoperatør


– Jo takk! Det betyr mye det, du blir mer fri, du blir ikke så fastlåst på en måte, alt står på pause når du ikke har noe fast. Og det er i Glomfjord jeg ønsker å jobbe. Jeg har vært ved Yara i PKL (pakkeri, kai og lager) siden 2016. Jeg var lærling der og vært vikar frem til jeg fikk fast stilling. Etter tiende klasse på Ørnes begynte jeg på bygg- og anleggsteknikklinja i Bodø. Der var jeg i to år før jeg gikk ut i lære som tømrer. Men etter ett år sluttet jeg, for jeg trivdes ikke. Jeg flyttet tilbake til Ørnes og jobbet ett år på Rema 1000. I løpet av den tida bestemte jeg meg for å gå skole i Glomfjord på mekanisk linje, TIP (teknikk og industriell produksjon, red.anm.). Valget jeg til slutt tok hadde ligget i tankene mine lenge. Jeg synes det er et spennende yrke. Jeg har dessuten flere i familien min som jobber ved Yara. Pappa, broren min og svigerbroren min.


Chris-André Ødegård


– Hva gjør PKL til en god arbeidsplass? – Det er drifta generelt, også er det mye variert arbeid. Arbeidsmiljøet er veldig bra, det er bra arbeidsoppgaver og bra folk. Skiftgåing er også en fordel, synes jeg. Det gir meg fleksibilitet. Du kan for eksempel gjøre forskjellige ting på formiddagen før du skal på ettermiddagsskift og du trenger ikke ta fri hvis det er noe du må gjøre.

– Hva råd vil du gi ungdommer som skal velge skole til høsten? – Jeg vil absolutt anbefale å søke industriteknologi og gå samme linja som jeg har gjort. Det er i all hovedsak en variert jobb og fleksibelt. Egenskaper man bør ha i jobben er at du må være tålmodig og konsentrert. Du møter mange forskjellige folk når man laster bulk. Og da kommer egenskapene godt med. Chris-André bor sammen med sin kjæreste Silje Mari Johansen, og sammen har de fått en gutt, Emil André, på 7 måneder.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: Edmund Ulsnæs

19 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page