top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Jørgen + Bilfinger = Kvalitet

- Det er viktig å holde seg i arbeid, synes jeg. Ellers så bi man tullåt! Smiler Jørgen Paulsen (30). Han er ny-ansatt fra og med mars som platearbeider i Bilfinger.Han kjenner til bedriften godt - Jørgen tok nemlig fagbrevet som platearbeider i Bilfinger tilbake i 2010 etter to år som lærling. Folkene, miljøet, jobben – det å få fast jobb var rett å slett litt som å komme hjem! - Vinkelsliper-lukta gir meg godfølelse, det lukter fyrverkeri og krutt. Det liker jeg! ler han. Kollegaene kjenner han godt til, og ikke minst jobben som skal utføres. - Jeg kjenner til jobben, og hva det består i, og det passer meg midt i blinken. Jeg er en fyr som liker å jobbe praktisk, finne løsninger på problemer og rett og slett bruke hodet, så jeg føler jeg passer veldig godt inn her.


Vinkelsliper-lukta gir meg godfølelse, det lukter fyrverkeri og krutt. Det liker jeg! Jørgen Paulsen

Slo til

Jørgen er oppvokst på Reipå, og fullførte grunnskole-løpet med barneskole på Reipå og ungdomsskole på Ørnes. Utdanningsløpet begynte med videregående skole i Glomfjord – spesifikt Teknikk og industriell produksjons-linja. Så har det skjedd mye siden da, for den dag i dag sitter Jørgen med to fagbrev – som platearbeider og prosessoperatør. - Jeg har bodd noen år borte, og jobbet i andre bransjer. Men da vi flyttet hjem til Meløy igjen ble jeg etter hvert lærling på Yara, tok fagbrev og jobbet som vikar der etter det. Så i mars i år fikk jeg tilbud om fast stilling på Bilfinger, og jeg slo til. Det er jeg veldig fornøyd med!


Perfekt for hverandre

Det å ha fast jobb skal man ikke kimse med – det åpner en del dører. - Det gir oss mulighet til å eventuelt kunne kjøpe hus, fremfor å leie slik vi gjør i dag. I tillegg får jeg mer tid sammen med datteren min, nå som jeg ikke går skift. Så det har vært veldig positivt for meg! forklarer Jørgen. Bilfinger passer perfekt for Jørgen, og Jørgen passer perfekt for Bilfinger. - Jeg står på når jeg jobber, og jeg er opptatt av at vi leverer kvalitet. Jeg har en del erfaring fra service-yrket ved å ha jobbet i butikk, og det å behandle folk på en ordentlig måte synes jeg er kjempeviktig. Både kunder og kollegaer.


Skapersjel

- En typisk dag på jobb for meg er ikke på noen måter typisk, det varier veldig hva vi holder på med. Og det liker jeg! Vi holder på med mye forskjellig, alt fra å tette hull i fabrikkene til Yara til å sveise sammen eller knekke opp materiale. Kaffepauser er ikke så viktig for meg, kundene betaler jo for at jeg jobber, smiler han. Og interessen for å lage ting har Jørgen hatt med seg fra barndommen av. - Familien til søskenbarnet mitt, Øyvind Jakobsen, hadde et nedlagt gårdsbruk med et verksted i en av låvene. Der var vi mye, jeg var vel sikkert mest i veien, jeg da, flirer han.

- Vi bygde en olabil, husker jeg. Den ble aldri kjørbar, og det var nok like greit. Men det var stas å lage ting. Det syns jeg fortsatt, forklarer han.


 

Tekst: Malin Ulsnæs og Edmund Ulsnæs Foto: Edmund Ulsnæs

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page