top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Lærer prosessen

– Det lot seg rimelig lett gjøre å ta et til fagbrev nesten under samme tak så da slo jeg til på det!


Patrik Johansen (23) ga seg ikke med bare ett fagbrev – to er tingen! For nå, etter å ha blitt fagarbeider som automatiker med læretid hos Bilfinger, er han i gang med nytt fagbrev som prosess-operatør hos Yara Glomfjord.


En dyktig arbeidskar – ikke bare er han i gang med fagbrev nummer to, Patrik er nå under opplæring som brannvakt i Glomfjord Industripark.


Godt kjent

– Jeg måtte velge mellom automasjon og kjemiprosess da jeg skulle begynne på videregående, og egentlig så kunne jeg tenke meg begge deler, og det får jeg gjort nå!

Arbeidsmotivasjonen kommer av et ønske om å forstå prosessen, hva er det som egentlig skjer når gjødsla produseres.

– Jeg er godt kjent i fullgjødselfabrikken, hvor jeg nå er lærling hos Yara. Jeg tilbragte store deler av læretiden min hos Bilfinger der, så jeg kjenner til miljøet og folkene, og trives veldig godt der! – Yara er en super arbeidsplass, med en sunn mengde utfordringer, noe som gjør at jobben ikke blir ensformig eller kjedelig. Jeg lærer mye, og får bruke hodet i jobben, det trives jeg veldig med.


Blir beredskapsarbeider

Opprinnelig er Patrik fra Lovund, og flyttet til Glomfjord etter et år med elektrofag og to år med automasjon fra videregående på Mo i Rana. I tillegg til å være godt i gang med fagbrev nummer to er han også under opplæring som beredskapsarbeider i Glomfjord.

– Jeg hadde veldig lyst til det, og var gira på å prøve det. En arbeidskompis av meg pushet meg til å søke, og det angrer jeg absolutt ikke på at jeg gjorde. Akkurat nå har jeg en del teori og kurs som må gjennomføres, og er en del av vaktlaget og har beredskapsvakt en uke i slengen. Det er veldig spennende!

Patrik bor i Glomfjord med samboer Tora Andersen, og i januar 2021 venter de sitt første barn sammen – en liten jente.


Ny Næring – da Industrifolk, skrev om Patrik da han begynte læretiden sin hos Bilfinger. Nå er han ferdig der, og i gang med ny læretid hos Yara Glomfjord.

 

Tekst: Malin Bakken Ulsnæs Foto: Yara Glomfjord

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page