top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Lander årets kull

Yara-toget går på skinner, og våren betyr en hyggelig og viktig rekruttering. Årets nye førsteårslærlinger skal ansettes.


– Vi fortsetter med samfunnsoppgaven vi mener det er å ta inn mange lærlinger. Vi utdanner jo langt flere enn vi selv har jobb til, etterpå. Men, jeg ser at det kreves litt mer innsats nå enn før, å finne dem som kan ha Yara som sitt førstevalg, forteller fabrikksjef Øyvind Jenssen i Glomfjord.

– De siste årene har vi behandlet søknader og gjort intervjuer fortløpende, istedenfor å vente til felles fristen. Og vi er ute på skolene. I år var et stort kull, og vi fikk om lag 20 søknader, opplyser hans personalleder, May-Eli Nygård Johnsen.May-Eli N. Johnsen


Viktig skole, ja

Denne artikkelen skulle egentlig bare gi deg navnene på 7 unge kjemiprosess-elever som allerede er sikret læreplass hos gjødselprodusenten. Men vi bygger ut historien pittelitt.

– De aller fleste operatørene våre rekrutterer vi ved å gi læreplass til elever fra Meløy videregående skole, så dét er en ekstrem viktig skole for oss, fastslår Øyvind.

– Vi trenger påfyll av dyktige operatører, og nå når offshore-næringene er litt oppe igjen, ser vi at konkurransen er sterk – vi klarer ikke å matche lønna de kan få der.

Yara Glomfjord er kjent for sterk satsing på lærlinger. Nær 20 er til enhver tid inne i produksjonen og i pakkeri, kai og lager. Nå skal årets førsteårslærlinger velges ut og ansettes.Øyvind Jenssen


7 heldig-dyktige

– Vi trenger dette året 9 i kjemiprosessfag og 1 i transportoperatørfaget. Intervjuene er gjennomført, og nå har vi ansatt 7 stykker, sier May-Eli.

Og navnene, de får du her i Ny Næring, som gratulerer! Elin Gjersvik, Julie Olsen, Rafael Peder Nygård, Markus Werningsen, Veronica Tvenning, Jon Sølve Svenning og Preben Hjelmseth.…og slik så Ny Nærings oppslag ut i mars i fjor, om samme Yara-tema: vellykket rekruttering av førsteårslærlinger til gjødselproduksjonen

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page