top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

På laget med pappa

Det er nok mange som lar seg inspirere av den kommersielle suksessen Polarplast. Og når flinke sønner lar seg inspirere av Polarplast-pappa, da går også rekrutteringen som en lek!

I et krevende arbeidsmarked har bedriften Polarplast lyktes med å vokse fra en håndfull til over 30 ansatte på få år. Nå kan bedriftens nestkommanderende, Kim Adolfsen (i midten), juble over at sønnene Sander (t.v.) og Leon (begge 18) har latt seg inspirere til å jobbe sammen med pappa.


Generelt er tonen veldig god i Polarplast-staben, da, men mellom disse tre: ja, tonen er nærmest familiær, faktisk! - Det er klart jeg er veldig stolt av dem! - Men det er jo ikke bra hvis de blir gående oppå faren hver dag, gliser Kim Adolfsen.

Stolt av hverandre

Spesiell og litt artig situasjon hos plast- og metallsveiserne i Polarplast, ser du: hele tre blad Adolfsen er med videre fra i høst! Etter sommerjobb i den rasktvoksende bedriften, er nemlig tvillingene Sander og Leon Adolfsen (18) begge tilsatt som lærling i plastsveisefaget. - Jeg må jo ha gjort noe positivt, siden de begge vil være med i bedriften der jeg er, ler Kim. - Vi er veldig stolt av pappa! Og at han først fikk oss litt med, og at det ble mer og mer, helt til vi nå er ansatt begge to, og blir her hele tiden og kan ta fagbrev hos Polarplast – ja, vi er veldig glad for å få denne muligheten! sier Storvika-tvillingene.Vi er veldig stolt av pappa! Og vi er veldig glade for å få denne muligheten til å ta fagbrev, hos Polarplast. Leon og Sander Adolfsen


Foreldrene inspirerte

Kim Adolfsen er daglig leder Lasse Willumsens nestkommanderende, og hans mest erfarne medarbeider – Kim var med fra starten på plasteventyret, fra 2013. Noen år før dette, i august 2005, hadde Kim fått tvillingsønner sammen med samboer Wenche Mikalsen. Det er disse knøttene som nå har vokst ut av både grunnskole, videregående skole og over hodet på faren, og kan stille opp til fotografering sammen med ham, som Polarplast-ansatte. - Etter at de har hatt sommerjobb her denne sommeren, begynner de nå i verkstedet vårt i Glomfjord Industripark, slik at de kan få den generelle opplæringen som er nødvendig, opplyser Kim. De unge og flinke arbeidskarene vurderte både sykepleier og lastebilsjåfør underveis. Inspirert av sin mor, inspirert av sin far. Så er det altså den innledende arbeidsutprøvingen sammen med faren hos Polarplast, og etter hvert stadig mer av det samme, som nå har resultert i et mer endelig veivalg.

Flinke til å lære

- Man blir gjerne interessert i arbeidet til foreldrene - har dem som forbilder. Dette faget fikk min oppmerksomhet ganske tidlig, og valget om å være her ble ganske enkelt etter hvert, fastslår Leon. - Man får testet seg selv, for nå lærer vi virkelig måten denne jobben gjøres på – altså ting man aldri lærer på en skole. Brødrene skryter av sin interne veileder Daniel, som forresten er sønnen til ikke hvemsomhelst i Polarplast, nemlig daglig leder Lasse Willumsen. - For oss gjelder det bare å følge godt med, ha det rette utstyret, vite hva vi gjør, være flinke til å lære av de andre, fortsetter Sander. - Det er et veldig tett og godt miljø her i Polarplast – vi er gode venner på jobb, rett og slett!


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page