top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Problemløser i praksis

Thia Sofie Lundekvam (22) valgte praksis i bedrift over utveksling i og ønsket seg til Glomfjord og Yara. Nå har hun skrevet bachelor og fått et verdifullt innblikk i en viktig produksjon.


- Det har vært utrolig spennende å få være en del av en så stor og internasjonal bedrift og Yara har virkelig tatt godt vare på meg mens jeg har vært her.

Under tiden i Glomfjord har Thia skrevet bachelor-oppgave og fått tatt utgangspunkt i en særs reell og spennende problemstilling. Kapasitetsutfordringer som kan dukke opp hos mindre containerhavner har vært hovedtema:

- Det er en veldig spennende og aktuell problemstilling og jeg har fått være med på å se på de ulike utfordringene samt aktuelle løsninger.

På eget kontor i administrasjonsbygget hos Yara har Thia jobbet med innkjøp for bedriften og ikke minst skrevet ferdig bachelor-oppgaven sin.

Knytte kontakter

Thia er opprinnelig fra Ulsteinvik og studerer Shipping Management i Ålesund hos NTNU. - Hvorfor Glomfjord?

- Yara var det store trekkplasteret, det er en kul og internasjonal bedrift og jeg får mulighet til å knytte mange kontakter med folk i bransjen. I tillegg jobber kjæresten min Stian for Mo Shipping og bor her, så da var det mulighet for å være en del sammen med han, smiler hun.

Halvparten av tiden har hun brukt på bachelor-oppgaven sin, resten av tiden har hun jobbet med innkjøp i administrasjonen hos Yara.


Yara var det store trekkplasteret, det er en kul og internasjonal bedrift og jeg får mulighet til å knytte mange kontakter med folk i bransjen. Thia Sofie Lundekvam

Høy trivselsfaktor

Sammen med kjæreste Stian har hun hatt bosted Meløy det siste halve året. Det har bydd på trivsel for Thia.

- Menneskene her er utrolig flotte og snille. Vi liker å bruke naturen og har fått oss valp så vi har vært mye ute i friluft, og det har vært utrolig fint. I tillegg har jeg blitt tatt utrolig godt imot på jobb og av Yara, og det setter jeg enormt stor pris på. Alt i alt en veldig fin plass å være, smiler hun.

Trond Trana, logistikksjef hos Yara, har vært Thia´s nærmeste sjef og tilrettelegger. De er godt fornøyde med samarbeidet.

Veien videre

Oppstart for praksis-perioden var 1.august i 2022 og sommeren før hadde Thia sommerjobb hos Yara.

- Det har vært veldig fint å få et godt innblikk i driften, det har hjulpet masse når jeg har skrevet oppgaven min, utdyper hun.

Bachelor-oppgaven ble levert i desember og Thia har nå reist tilbake til Ålesund for å fullføre siste semester av graden sin. Om noen måneder har hun en bunnsolid utdannelse i Shipping Management. Og, skal vi tro henne, ga tiden i Glomfjord mersmak:

- Hvem vet hvor jeg ender opp etter fullført utdanning. Hvis jeg er heldig, får jeg kanskje komme tilbake til Yara!

Thia Sofie Lundekvam


 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs


204 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page