top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Så ble det dem

Disse to har seriøst troen på hverandre, og har hatt det lenge. På tide å gjøre noe med det.


- Jeg skjønte det med én gang, da han kom inn på kontoret mitt med målerkikkerten sin, den gangen for mange år siden! - Og han kan si nei til deg, uten at du blir sur – han er flink med folk! Den første som snakket her, dét var Sture Bang – den andre Bjørn Wiggo Eriksen. Han siste der er ingeniøren, han som i 2006 etablerte sin egen, nokså hitech virksomhet Industrivisualisering. Nå har han ansatt han første der, som sin nye administrasjonsleder! Men, ser du, denne relasjonen ble etablert for snart 20 år siden:

Gründeren ble trodd

- Du var fødselshjelperen min da jeg kom til kontoret ditt i banken for å få finansiering – du trodde på meg, hilser Bjørn Wiggo over bordet. For da han etablerte sitt INVIS i 2006, bedriften som i dag har 15 ansatte, var Sture hans kunderådgiver i SpareBank1 Nord-Norge. - Du solgte deg godt inn, med troverdighet, kvitterer Sture. - Jeg har sett mange som ikke har lyktes med etableringer, men det finnes jo nesten ikke en større tilfredsstillelse enn å se at folk med idéer og som jobber hardt og målbevisst, lykkes med det de gjør! mener han i dag. Uten å overdrive: INVIS har lyktes.

Du var fødselshjelperen min da jeg kom til kontoret ditt i banken for å få finansiering – du trodde på meg. Bjørn Wiggo Eriksen

Sture ser potensiale

Og relasjonen som ble innledet i 2006, den har altså 17 år senere tatt ny form, ved at Sture nå er ansatt som administrasjonsleder i INVIS, bedriften der Bjørn Wiggo fortsatt er hovedeier, og igjen overtok som daglig leder tidligere i sommer. Selv er han prosjektleder og ingeniør, og trengte en med erfaring og personlige egenskaper til å sørge for gode og bedre systemer for enkle og effektive hverdager for de ansatte. - Hvis kostnaden i et prosjekt hos en kunde kan kuttes med 10 og 15 prosent rimeligere ved å bruke oss og våre verktøyer, så er jo dét fantastisk – og her ser jeg et kanskje uforløst potensiale i markedet, mener Sture. - Vi har masse referanser fra store kunder som forteller at de får redusert nedetiden sin på grunn av våre løsninger. Vi må bli tøffere til å selge dette inn! er Bjørn Wiggo enig i.


Hvis kostnaden i et prosjekt hos en kunde kan kuttes med 10 og 15 prosent rimeligere ved å bruke oss og våre verktøyer, så er jo dét fantastisk! Sture Bang

En viktig telefon

Han fikk faktisk ni søkere, da han tidligere i sommer innledet letingen etter en god leder for salg og administrasjon i bedriften. Så fant han likevel ikke helt den han lette etter, og ringte rett og slett til bankmannen som for mange år siden trodde på ham. - Jeg har sett en del andre organisasjoner, og nå håper jeg at jeg kan bidra til å gjøre INVIS bedre på noen områder. - Så har jeg en ganske bred erfaring på salg og marked, som jeg gleder meg til å dra nytte av i denne nye jobben! sier Sture Bang.

 

Sture Bang (54) Opprinnelig fra Tjongsfjord, bosatt på Ørnes fra midten av 1990-tallet. Gift med Line Voll Bang (Yara Glomfjord), og de har barna Johann (f. 1995), Matilde (f. -98) og Jakob (f. -03). Treårig utdanning ved BI (Bedriftsøkonomisk Institutt) i Mo i Rana, noen år som bussjåfør, og så ansatt i SpareBank1 Nord-Norge på Ørnes fra 1997. Etter 23 år i bank, også innom DNB på Ørnes, ble han ansatt som controller i Meløy Energi høsten 2020, og er fra september i år administrasjonsleder hos INVIS i Glomfjord Industripark.

 

Og nå løsner offshore


Flere nye og gledelige oppdrag for INVIS.

- Fram til 2012 var 60 prosent av oppdragene våre for kunder i offshorevirksomhetene. Over natta ble alt borte, minner Bjørn Wiggo oss på, før han straks kommer med gladnyhetene. Olje og offshore: typisk døgnkontinuerlig drift, altså at enhver driftsstans ikke kan tas inn igjen, og raskt koster mange millioner kroner. Utskiftinger og nybygg må altså gjerne pre-fabrikeres på land, og løftes raskt og pinlig nøyaktig inn, kjapp-kjapp. Her kommer INVIS millimeterkompetanse på engineering inn i bildet.


Ny offshore-åpning

- Nå åpner det seg muligheter igjen. Selskapet Semco Maritime skal bygge om på en rigg som skal bore for Aker BP. Nå leier de oss inn – ikke et digert oppdrag, men en spennende start, sier Bjørn Wiggo. Og har mer: Artec Aqua bygger smoltanlegg nordom Ålesund, ramme 1,7 milliarder – INVIS hentes inn på modellering – og skal senere også bygge på Island. - Tidligere har vi jobbet med veldig mye forskjellig, men nå er tiden kommet for å spesialisere seg litt mer, tenker jeg – bli enda bedre på enkelte segmenter i markedet. Vi har en fordel ved å komme fra prosessindustrimiljøet i Glomfjord, og skal utnytte dette enda bedre.


…og det store, lokale

Og så en lokal rosin i pølsa til slutt, kanskje? Du har selvsagt fått med deg nyheten om at Nova Sea-eide Helgeland Smolt allerede er i gang med sin milliardinvestering i smoltanlegg i Meløy: - Ja, nå har vi fått tre kontrakter i Kilvika. Det går på oppmåling for alle aktørene som nå er involvert, for eksempel Helgeland Smolt og Moldjord Bygg og Anlegg. Og der kan det bli mer arbeid framover, sier han fornøyd. 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

21 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page