top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Svalbard, så Meløy

Høstens første milepæl for Glomfjord Hydrogen har vært å lande signaturen til sin nye leder. Han ble funnet på Svalbard.


Geir Ove Ropphaugen er tilsatt som daglig leder i Glomfjord Hydrogen, og tiltrer 1. desember.


- Eierne er solide og seriøse, og Glomfjord bør ha meget gode forutsetninger for å bygge seg opp på slik ny industri, sier Geir Ove Ropphaugen.

59-åringen ble valget da styret i Glomfjord Hydrogen AS nylig signerte ny daglig leder. Siden etableringen i 2016 har selskapet nemlig vært ledet av Finn Nordmo, som til daglig er rådgiver i det kommunale foretaket Meløy Utvikling.


Fra Store Norske

Ropphaugen, opprinnelig fra Hamar, har lite forhåndskunnskap om industrisamfunnet Glomfjord, men er langtfra ukjent med hydrogen som energikilde. Han har i snart 2 år arbeidet som rådgiver innen fornybar energi hos Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard. Det statlige selskapet omstiller seg fra gruvedrift og utvinning av kull, til å ta en posisjon innen fornybar energi.

- I det siste har jeg jobbet nettopp med hydrogen og hydrogen-verdikjeder, i tillegg til andre energiformer som sol- og vindenergi. Jeg deltar i foraer og styringsgrupper der det ses på en rekke destinasjoner i arktis, og der eksportmarkeder kan være land som Russland og Canada, opplyser han.


Markedsjobben

Nå skal Ropphaugen altså lede det som skal bli en etablering av hydrogengass-produksjon i Glomfjord Industripark. Opprinnelig er han industrimekaniker med videreutdanning som ingeniør, og bygget videre til mastergrad med studier i økonomi, strategi og markedsføring med fokus på energimarkedene. Tidligere erfaring har han fra blant andre daværende Norges Statsbaner, daværende Statoil, NOKAS og Moelven-konsernet. Strategi og forretningsutvikling har vært typiske arbeidsfelter.

- Min viktigste oppgave i Glomfjord Hydrogen blir å utvikle markedsmulighetene, slik at dette igjen gir grunnlag for en investeringsbeslutning, og så finansieringen av en fabrikk i Glomfjord, forteller han.

 

Tekst: Edmund Ulsnæs Foto: privat

234 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page