top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Våken og nøyaktig

- Hvordan jeg endte opp i dette yrket, i denne bedriften, handler vel litt om tilfeldigheter. Med dét sagt så ville jeg overhodet ikke endret verken arbeidsplass eller bosted! Chris Johan Holter (33) er fagmann hos Bilfinger.

Med vannskjærebordet kan Chris Holter skjære nesten alle typer materialer, og med meget stor presisjon. Dette er noe av det som gjør arbeidshverdagen spennende for platearbeideren hos Bilfinger.


I allerede hele 16 år har han hatt arbeidssted som platearbeider i Glomfjord industripark, nærmere bestemt hos Bilfinger. Som Ny Næring ofte presiserer – fagfolk er fagfolk! Og dét er det god grunn til, for skal du sveise, pusse, montere, kontrollere og kvalitetssikre opp til 600 individuelle deler – da må man holde tunga rett i munnen. - Du bør være våken i denne jobben, ja! Her er det mye å hold oversikt over, og også en del ting som kan gå galt, utdyper Chris. Så er det ikke alle prosjekter som krever 600 deler, men når de oppdragene først kommer, som i dette tilfellet fra Helgeland Smolt, ja da er det fint å ha en mann som Chris på plass til å ta ansvar for gjennomførelsen.


Du bør være våken i denne jobben, ja! Her er det mye å holde oversikt over, og også en del ting som kan gå galt. Chris Johan Holter

Umiddelbar jobb

Han er oppvokst på Ørnes, og gjennomførte både grunnskole og videregående opplæring i hjemkommunen Meløy. - Jeg var inne på tanken om å bli mekaniker, for dét synes jeg var og er veldig spennende. Meeeen, for å bli dét, måtte jeg flytte til Bodø og det ville jeg ikke. Så da ble det å gå i lære som platearbeider en god kombinasjon, for det er mye sveising her. - Og så skrur jeg nok bil på fritiden i tillegg, flirer han.

Etter to år på videregående i Glomfjord fikk Chris læreplass hos Bilfinger. Og etter som han har blitt værende der i såpass mange år kan man vel trygt stadfeste at han trives. - Jeg fikk tilbud om fast jobb umiddelbart etter endt læretid og har vel egentlig ikke sett meg tilbake siden. Så gikk det ett år og så hadde jeg kjøpt mitt første hus, og på den måten virkelig etablert meg her, smiler han.

Bygdegutt

- Jeg trives i Meløy. Her er det rolig og stille noe som passer meg midt i blinken. Jeg har alt av familie og venner her, og det har det aldri fristet å flytte fra.

For selv om karrierevalget datt litt i fanget på han traff han blink på første sekund hos Bilfinger.

- Det er mange utfordringer her, mye å bryne seg på, og dét liker jeg godt. Man må være en problemløser når en fabrikk som hos Yara står stille og noe må fikses fort. Man må holde orden på store prosjekter, tenke helse, miljø og sikkerhet, og jobbe sikkert. - Og så får jeg jobbe med vannskjærebordet her, og det stortrives jeg med!


Jeg trives i Meløy. Her er det rolig og stille, noe som passer meg midt i blinken. Jeg har alt av familie og venner her, og det har det aldri fristet å flytte fra. Chris Johan Holter

HMS og sikkerhet

Ja, og det vannskjærebordet må vi unne noen linjer. For dét kom altså i hus hos Bilfinger for rundt 7 år siden, og har effektivisert driften betraktelig. - Det er et viktig verktøy for oss å ha, absolutt. Vi kan bruke det på stort sett alle materialer og det gir en bortimot perfekt finish på produktet som sparer oss for mye etterarbeid. Og så er det jo et enormt kraftig verktøy – vi kjører det med et normaltrykk på rundt 3600 bar, forklarer han.

Til sammenligning har du rundt 6 bar i kjøkkenkrana hjemme, og høytrykksspyleren i boden har rundt 200. Her snakker vi altså enorme krefter.

- Da gjelder det, som med det meste av det vi holder på med, å tenke sikkerhet, smiler han.


Det gode miljøet

Som verneombud er det også en del av jobben hans å tenke sikkerhet på arbeidsplassen og forbedring av utstyr og verktøy. Her kan man nok konkludere med at Chris i samarbeid med de øvrige ansatte gjør en nokså bra jobb, ettersom Bilfinger i flere år har hatt helt minimalt med skader på ansatte.

- Vi har et veldig fint arbeidsmiljø, og vi er en god gjeng som hjelper hverandre. Vi jobber både i team og hver for oss, så her har man mulighet til å jobbe med mange ulike oppdrag og ha en variert arbeidshverdag, avslutter han.


 

Chris Johan Holter (33) Født og oppvokst på Ørnes. Han gikk 10-årig grunnskole på hjemstedet, og så to år videregående utdannelse ved Meløy videregående skole i Glomfjord. I 2006 fikk han læreplass hos Bilfinger, og tok deretter fagbrev som platearbeider og fikk fast jobb i 2008. Han er sønn av Karin Holter og Bjørn Hallvig. Han er samboer med Malin Fagerli og sammen har de to barn – Dennis Johan (6) og Nick Kevin (4). Han har tre søsken – Bjørn Terje (f. 1984), Alf Sigurd (f. -96) og Karianne (f. -99)

 

Tekst: Malin B. Ulsnæs og Edmund Ulsnæs Foto: Edmund Ulsnæs

207 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page