top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Å bygge, med bra folk

Det går an å vokse styggfort og likevel ikke forhaste seg. Altså i rekrutteringsarbeidet. Vi presenterer: Polarplast!


– Med denne måten å rekruttere på har vi også fått tilleggskompetanse inn i bedriften, som er viktig for å utføre oppdragene våre i praksis, sier Lasse Willumsen, som har 11-doblet staben i Polarplast løpet av få år.


– Å ta inn folk langveisfra fungerte dårligere enn jeg hadde håpet på, så da tenkte vi litt annerledes, forteller daglig leder Lasse Willumsen i Polarplast AS.

For når kundene nærmest roper etter tjenestene dine, og dere er bare 2 ansatte, hva gjør du som daglig leder? Jo, du sørger selvfølgelig for å ansette, styggfort! Gildeskål-bedriften Polarplast har gjort dette raskere enn de fleste – staben har vokst med 11-gangen på 7 år! Og by the way så har driftsinntektene økt med 7-gangen i samme periode….Men, det var dette med folk. Han sier han har tenkt annerledes?


Lasse Willumsen

Én og én flink mann – Ja, vi har satset på lokale folk. Og om de ikke har hatt rett kompetanse, så har vi sett på om de er rette typen, har de rette holdningene og passer i gruppa vår, forklarer Lasse. – Så: vi tok inn en snakker og lærte ham å sveise i plast. Vi tok inn en mekaniker og lærte ham å sveise i plast. Vi tok inn en prosessoperatør, en blikkenslager, en industrimekaniker, og de ble flinke plastsveisere, skjønner du? Og på denne måten har vi også fått en masse tilleggskompetanse inn i bedriften, som vi dessuten ser er viktig å ha for å kunne utføre oppdragene våre i praksis. Slik kan man altså bygge en høy-kompetent spesialleverandør til havbruk og annen produksjonsvirksomhet. Av de 10 siste ansatte har Lasse hentet noen i Bodø, men ikke minst tidligere ansatte i Glomfjord Industripark-miljøet.

Om de ikke har hatt rett kompetanse, så har vi sett på om de er rette typen, har de rette holdningene og passer i gruppa vår. Lasse Willumsen

Stab med tipsere Det er en spesielt kraftig veksthistorie vi snakker om nå. Polarplast har flere år på rad vært kandidat til den ettertraktede Gaselle-prisen fra Dagens Næringsliv. Med hovedbase på Inndyr og avdeling i Glomfjord er driftsinntektene økt fra cirka 0 til 29 (!) millioner på få år. – Saken er at det ikke bare er jeg som har jobbet med rekruttering. De ansatte har vært med – de har tipset om folk, sagt at ‘han er flink, han bør vi ansette’. Og man legger jo hodet litt på blokka, når man sier slikt, sant, så all ære til de ansatte! – Men skal veksten fortsette like raskt? – Mnæi….det kan nok hende vi er noen fler om 5 år, ja. Men, vi har ingen store ekspansjonsplaner. Nå er vi opptatt av å konsolidere. Vi har sertifiseringer som skal på plass, så nå jobber vi hardt på kvalitet og konsolidering, sier Lasse Willumsen.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

7 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page