top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Blink-treff med plast

‘Eventyrlig vekst’ er store ord. Men vanskelig å ikke bruke, når bedriften presterer å 10-doble driftsinntektene og 11-doble staben, bare på en håndfull år! Og det stopper ikke her, for Polarplast AS.– For oss har det ikke føltes som rakettfart – vi skynder oss sakte. Men ja, vi har helt klart truffet et marked, og klart å levere kvalitet, fastslår Lasse Willumsen i Gaselle-bedriften Polarplast AS.


– Jo, økningen vår er ikke så verst, så det er klart vi må være fornøyd! smiler Lasse Willumsen. Han har hatt en hyggelig jobb med tall-oppsummeringen, den daglige lederen, når han på forsommeren har møtt de to andre eierne til generalforsamling. Etter driftsinntekter på 413.000 kroner i etableringsåret, har han nemlig ledet en eventyrlig 7-årsutvikling hos Gildeskål-bedriften. Den raskt-voksende staben har prestert stadig flere og hyggelige 0-er bak de viktigste tallene, og sammenhengende overskudd. Om lag 38 millioner kroner ble omsetningen i fjor, og driftsoverskuddet 1,2 millioner. Og fra 2 ansatte i begynnelsen – nå er de blitt 23! – Men for oss har det ikke føltes som rakettfart, heller som å bygge stein på stein. Vi skynder oss sakte, men står aldri i ro, forklarer Lasse.


Innertier i markedet Dette er altså en spesielt sterk historie, om vekst. Den begynner i 2012 når Lasse Willumsen, med mastergrad på torsk og produksjonsleder-erfaring fra hardt-strevende Codfarmers, møter to andre akvakultur-personligheter til viktig kaffeprat: Tor-Arne Gransjøen fra Meløy – mangeårig leder av sterk ekspansjon i Helgeland Smolt AS. Og Kjell ‘Gigante Havbruk’ Lorentsen, oppdrettspionéren fra Bolga i Meløy som er blant Nordlands mest profilerte og respekterte navn i havbruk. Tor-Arne (40 prosent), Kjell (40) og Lasse (20) etablerer Polarplast AS på lille Inndyr. Suksessen, derimot, er stor. – Vi har truffet et marked og levert kvalitet, fastslår daglig leder i dag, etter flere Gaselle-nominasjoner på få år – selve æresbevisningen for rask vekst og god drift. – Og det har vært lurt av oss å ikke skulle gjøre alt alene. Underveis har vi knyttet til oss gode samarbeidspartnere, og har kunnet utnytte det de er gode på.Sven Martin Rendal er tidligere prosessoperatør – nå er han dyktig plastsveiser hos Polarplast AS. Bedriften har hovedbase på Inndyr i Gildeskål og avdeling i Glomfjord i Meløy, og veksten i omsetning og stab har nærmest vært eventyrlig siden etableringen i 2013.


Fagfolk med tillegg

Polarplast AS prosjekterer, tegner og sveiser i plast, men nå også metall. Typisk: plastinstallasjoner for spesielt havbruksnæringa, men etter hvert også gangbruer, gelendere og rekkverk. Sterk vekst på havbruk-Helgeland er utnyttet forbilledlig.

– Lokaliseringen vår i Gildeskål og Meløy har hjulpet oss, helt klart. Mowi, Cermaq, Helgeland Smolt, Nova Sea – de er her, alle sammen, og det kjennes litt som å være midt i smørøyet, mener han.

– I de virkelig store prosjektene og anbudene – da blir vi litt til etters. Men, vi har fått vokse med de store, og har knyttet til oss gode folk, én for én. En mekaniker, en blikkenslager, en prosessoperatør, en industrimekaniker – vi har funnet flinke fagfolk på ulike områder og gjort dem til flinke plastsveisere. Sånn har vi fått inn masse tilleggskompetanse som har vist seg viktig når vi skal utføre oppdragene, forklarer Lasse.


Vi har alltid ønsket å selge egne produkter, ikke ‘bare’ tjenester. Så, nå gjør vi en satsing for å ta steget inn i kar-markedet.
Lasse Willumsen

Satser helt nytt

– Og nå…skal det bare fortsette? spør Ny Næring. Plastsuksess-sjefen har nemlig fortalt oss om et JA fra Innovasjon Norge til et nytt utviklingsprosjekt, og at flere kan komme.

– Det har aldri vært et mål i seg selv med så sterk vekst, men ja, nå har vi mer på gang. Vi har alltid ønsket å selge egne produkter, altså ikke ‘bare’ selge tjenester og lage komponenter. Så, gjennom datterselskapet vårt, Polar Akva AS, gjør vi nå en satsing for å ta steget inn i kar-markedet. Altså å lage og levere tanker og rør. En slik produksjon skal gjøres i lokalene til Polarplast i Glomfjord.

– Det er neppe overraskende hvis dere lykkes, så hva da?

– Hvis vi lykkes med denne satsingen, vil jeg tro vi kan skape noe sånt som 10 arbeidsplasser til, bekrefter Lasse Willumsen.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page