top of page

BESKYTTELSE MOT GASS

Dersom det skjer for eksempel et gassutslipp, vil alle som befinner seg i Glomfjord – og en viss omkrets rundt – få melding på sin mobiltelefon. Også de som kjører inn i dette definerte området i løpet av 2 timer etter at alarmen har gått, vil få samme melding. Disse meldingene sendes ut fra 110-sentralen i Bodø etter beskjed fra oss her i industriparken. De vil inneholde informasjon om hva som har skjedd, og anbefalinger om hva innbyggerne skal gjøre i den aktuelle situasjonen. Når faren er over, sendes det ut ny melding. Alle som befinner seg i området får varsel via SMS på telefon om hendelsen. Dette gjelder også de som ankommer stedet 2 timer etter første varsel

BRANN

110

POLITI

112

MEDISINSK
NØDTELEFON

113

1

Gassfare foreligger når du kjenner stikkende ammoniakk-lukt eller nitrosegass (rødbrun), så sterk at man begynner å hoste og det svir i halsen.

2

Trykk et sammenfoldet vannfylt tøystykke mot nese og munn. Pust langsomt gjennom dette «filteret».

3

Gå straks tilnærmeste hus. Du er sikrere innendørs. Gå – ikke løp.

4

Steng hurtig alle vinduer, dører, ventiler, ventilatorer og slå av vifter. Steng også dører mellom rommene.

5

Regn med at noe gass kan trenge inn i rommet. Ha «tøyfilteret» for hånden, og skift den om den begynner å virke dårlig (slipper igjennom gass). Mist ikke fatningen selv om du begynner å hoste.

6

Gå ikke ut før du har fått en SMS (tekstmelding) som gir beskjed om at faren for gass er over.

bottom of page