top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Arnstein kjøpte 4.000

Det er blant de eldste byggene i hele industriparken. Nå er de kjøpt av en erfaren ingeniør. Med behov for å skape.


- Det er rett og slett skapertrangen min. Kunne jeg fylle dette bygget med flest mulig arbeidsplasser, ja, så er dét drømmen!

Smiler Arnstein Jensen (53). Det er fire måneder siden nå. At han overtok det som er noen av de eldste byggene i Glomfjord Industripark. Lokalt kjent som «verkstedene» etter Norsk Hydro og så Bilfinger, som denne gangen var selger. 1. april kjøpte og overtok Arnsteins selskap Fsj Eiendom AS de 4.000 kvadratene for en nokså billig penge.

- Jeg ønsker å dra til meg gode hoder med gode idéer, gi dem en arena, utvikle nye ting, kanskje kjøre testproduksjoner, skape nye arbeidsplasser, fortsetter han om drømmene sine.


Gjennom sitt eget eiendomsselskap har Anstein Jensen kjøpt de nær 200 meter lange verkstedhallene etter Bilfinger i Glomfjord – den høyre halvdelen av bygningsmassen midt i dette bildet. Nå skal de om lag 4.000 kvadratmeterne settes i stand for utleie, og viktige leietakere er allerede på plass. At Arnstein også vil etablere et innovasjonssenter, dét kan du lese mer om i denne artikkelen!


Mye skal ut

Jepp. Der har du innfallsvinkelen på denne artikkelen. Den tidligere tekniske sjefen fra Norwegian Crystals, tidligere REC Wafer, SiTech og SiNor. Den tidligere sjefen for Bilfinger i Glomfjord. Han har altså skaffet seg ett stykk digert og nokså slitent industrilokale midt på øvre område av industriparken.

- Jeg har ikke villet regne på kostnaden ennå, altså ved å sette det i stand, ler han.

- Men ja, det er mye. Først rydde opp i gammel infrastruktur på elektrisk og rør – det er mye som skal bort. Nye vinduer utvendig, fasadeplater – kanskje bare male i første omgang. Kontorene er greie, men nye toaletter og dusjer. Og mye skal ut – enkelte maskiner veier 35 tonn – her har vært utrolig mye ulik aktivitet i løpet av årene.

Og årene – det er faktisk siden røffli 1948. Verksteder for gjødselfabrikken. Og fra 2005 var han selv daglig leder i disse lokalene, da for BIS – Bilfinger Industrial Services.


Det er rett og slett skapertrangen min. Kunne jeg fylle dette bygget med flest mulig arbeidsplasser, ja, så er dét drømmen! Arnstein Jensen

Langsiktige avtaler ok

- Punkt 1 har vært å få på plass en del langsiktige leiekontrakter – disse er viktige for å kunne finansiere de neste årenes renovering av bygget, understreker han.

Ikke minst viktig er nåværende leietaker Polarplast, som i sommer inngikk ny og langsiktig leieavtale. Presenning-produsent XPO Arctic er også fortsatt med, pluss Arnstein selv gjennom sin egen arbeidsgiver Innovatek AS.

- Og i disse dager flytter Pega Nordic AS inn på en langsiktig avtale – de skal lagre og modifisere containere i våre lokaler.

- Dette betyr at jeg har oppnådd om lag 70 prosent utleiegrad på bygget, som blir viktig for videre finansiering.Nye arbeidsplasser

- Utleielokaler, ok. Men….innovasjon?

- Ja, en stund var jeg ganske bestemt på navnet «Innovasjonsfabrikken», smiler han som til daglig leier seg ut som prosjektleder, teknisk konsulent og forretningsutvikler.

- For ja, jeg tenker at alle tenker ikke er tenkt, og at det ikke finnes begrensninger, og at det er mulig å utvikle synergier og nye forretningsidéer i et miljø som Glomfjord Industripark. Målet er å skape nye arbeidsplasser!

Foreløpig er han 100 prosent alene. Men skal lete partnere – Meløy kommune og Yara Glomfjord er selvsagte kandidater. Og lete lyse hoder. Og finansiering. Nå har han sitt eget driftsselskap, Innovatek AS, og eiendomsselskap – FSJ Eiendom AS. Bærekraftig eiendomsselskap + tilgjengelige lokaler = mulighet for forretningsutvikling i driftsselskapet.


Jeg tenker at alle tenker ikke er tenkt, og at det ikke finnes begrensninger, og at det er mulig å utvikle synergier og nye forretningsidéer i et miljø som Glomfjord Industripark. Arnstein Jensen


Kan tenke nytt

- Her river vi veggene og lager i alt 8-10 kontorer og møterom, viser Anstein fram for Ny Næring.

Vi er en vindeltrapp opp fra verkstedgulvene, i Bilfingers tidligere plansenter. 150 kvadratmeter kommende innovasjonssenter for ham og likesinnede.

- Og her, det tidligere elektroverkstedet, har jeg foreløpig reservert for testproduksjon eller prototyper, viser han oss videre.

Som nå betydelig eiendomseier i industriparken tenker han også å tilby prosjektlager, altså for større etableringer som trenger plass for materiell. Men innovasjon, altså.

- Globale giganter som Google endrer verdensbildet vårt nå – de vurderer jo å bli strømleverandør, mot at de tjener penger på dataene våre. Kan et vanlig selskap faktisk tjene vel så mye på et ettermarked, som på å selge sine hovedprodukter? Dette gir nye og spennende muligheter, også her hos oss! sier gründeren med fortsatt sterk skapertrang. Arnstein Jensen (f. 1969)

Oppvokst i Glomfjord, utdannet ingeniør innen elektronikk og teknisk kybernetikk. Teknisk sjef i SiNor og SiTech tidlig på 2000-tallet, og daglig leder i Hydro Production Partner (senere Bilfinger) fra 2005. Fra 2011 teknisk sjef i REC Wafer Mono, og sentral i etableringen av Norwegian Crystals i 2013, der han senere var teknisk sjef til 2018. Siden dette ansatt i eget firma Innovatek AS med base i Glomfjord Industripark, og utleid som prosjektleder og teknisk konsulent – de siste årene for eksempel til Cargill på Halsa, Arctic Sapphire i Sulitjelma og The Quartz Corp på Drag i Tysfjord. Bosatt i Glomfjord med kona Katrine, og de har barna Margit (19) og Johan (17).


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

597 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page