top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Viktig, men ferdig

Updated: Aug 10, 2022

Ferdig hos Bilfinger den ene dagen, full fart med fjøsmuren den neste. Arild Lundegård (62) har avsluttet et laaaangt kapittel som dyktig mekaniker – nå har han innledet et nytt. Heimhusan i sør…


- Arild, vi skal hilse fra sjefen (Knut Ivar Amundsen, red. anm.)! Han sier du har vært en lojal, dyktig og meget viktig mann for Bilfinger, og at du kommer til å bli savnet! - Dét var godt å høre! Jeg Jeg har alltid vært opptatt av at vi er en arbeidsgjeng, og at folk skal behandles likt. Jeg pleier å si at jeg kan stå i det meste av trøbbel, bare jeg er sammen med gode arbeidskamerater! Årene gikk, gitt Tiden har altså gått så latterlig fort, at han med det alltid gutteaktige og brede smilet, Arild Lundegård, er blitt pensjonist! Og selv om han valgte å gå på 62 år, rakk han en såpass imponerende karriere som 45 års arbeid i Glomfjord Industripark. - At jeg skal være pensjonist, allerede……nei, det er nesten ikke til å tro! Men du vet, så lenge man er frisk og kan gå på jobb, så går liksom dagene og årene av seg selv, så….men nei - helt utrolig. Han rister på hodet og gløtter ut av vinduet, ut fjorden. For sceneskiftet er gjort – her sitter Ny Næring i heimhusan til Arild, langt unna kraner og bulkapparat, med god stemning og ei deilig lefse til kaffen. Mer om litt.- Etter yrkesskolen søkte jeg jobben som avisbud hos Hydro. Den fikk jeg ikke, men om jeg ville bli hjelpearbeider på mekanisk i pakkeri, kai og lager? husker Arild Lundegård tilbake til 1976. Og smæsj, nå var plutselig over 45 år gått – Arild ble pensjonist i vår.

Ingen stor-kjeft - Du har vært Bilfingers fremste ekspert på å vedlikeholde kraner, losseapparat og bulkapparat på Yara-kaia, men hva mener du selv har vært dine viktigste bidrag til bedriften? - Nei, i all verden, hva skal jeg svare på dét?! sier Arild, og sender tanken en tur rundt i det trivelige kjøkkenet her i Bjærangfjord. - Når nye folk kommer inn, så er det viktig å ta vare på dem, at de inkluderes med én gang og blir en del av arbeidsgjengen. Og jeg har aldri vært den som er størst i kjeften og skal bestemme, bare fordi jeg liksom er eldst. Men at ting er rett, folk skal behandles likt, og at vi jobber godt i lag, svarer den sympatiske eksmekanikeren.

Når nye folk kommer inn, så er det viktig å ta vare på dem, at de inkluderes med én gang og blir en del av arbeidsgjengen. Arild Lundegård

Slettnes skal skinne For om man tror det eller ei – Arild er historie, altså i Bilfinger, som viktig mekaniker. Om han har særlig tid til å tenke over den saken, er vi usikre på, for nå har vi nettopp gått runden gjennom låven og fjøset og sett på motorsykkelen og det lille uthuset, og…. - Først må fjøsmuren på hjørnet der rives og erstattes med en ny. Så skal bordkledninga på låven skiftes, og vi skal ha inn sånne svære vinduer i røstet der, og ja, jeg drømmer litt om låvefester, forteller Arild. Slettnes ved Kjeldal er barndomshjemmet til ham og de fem eldre søsknene. Småbruket der pappa Einar rodde fisket og mamma Elen styrte heimhusan, har vært i både Odd og Bjarne sitt eie – storebrødrene. Men, er siden 2017 i Arild og kona Anne sitt eie, og sålangt er huset totalrenovert for pengene etter salget av hytta deres på Åmøya. - Men det kan ikke bli bare arbeid! Jeg har aldri vært på Nordkapp, og nå drømmer jeg om å sette meg på sykkelen og dra nordover, smiler han og gnikker litt på Honda-en til ære for fotografen.


Å komme hjem Han og Anne skal selge huset i Christopher Kiellands vei i Glomfjord – har kjøpt leilighet i Taubaneveien. Og, skal bruke krefter og mye kvalitetstid ettpar fjorder og noen bygder lenger sør. - Hva vil du huske best fra alle årene i Bilfinger? - Først og fremst at vi har vært en fin gjeng i lag om ting. Og så var det godt å ha en jobb der jeg kunne komme hjem og være sammen med kona og ungene hver ettermiddag. Fra 2004 og i 2 år var jeg utleid fra Hydro til jobb i Nordsjøen, men tok ikke sjansen på å si opp, og dét er jeg fornøyd med. - Kommer de på jobb til å ringe deg for å få hjelp – det er jo du som virkelig kan de der kranene? - Hahaha, nei, der er det mye flinke folk, så de klarer seg nok veldig godt uten meg!


 

Tekst: Edmund Ulsnæs. Foto: Tor Oscar Lillevold

646 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page