top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Line og NC satser HMS

Updated: Aug 10, 2022

For en bedrift med stor stabsøkning planlagt, er gode HMS-rutiner viktig. Nå har Norwegian Crystals i Glomfjord ansatt Line Voll Bang som HMS-sjef.


- Det er det faglige med jobben som tiltrakk meg. Å kunne ha fokus på lover og regler, utarbeide et godt system i bunn og å kunne ivareta de ansatte på en god måte, forteller Line til Ny Næring.

For i mars i år byttet hun jobb etter 4 år som HMS-rådgiver i Meløy kommune og stortrives på ny arbeidsplass. - Meløy kommune var en fin arbeidsplass hvor jeg har fått vært med på mye spennende, men stillingen endret seg litt over årene og jeg kjente at jeg ikke lenger fikk tid til å holde på med det jeg virkelig liker med HMS og har bakgrunn innenfor. Da var det på tide å gjøre noe annet, forklarer hun.

Line er i gang hos Norwegian Crystals og får jobbe med det hun virkelig brenner for! Nå skal hun sammen med de ansatte bygge opp en god HMS-kultur som tåler en trykk.


Nytt arbeidssted

Og i NC i Glomfjord Industripark har Line mulighet til å jobbe dedikert og sammen med de ansatte, på sitt fagområde – risikovurderinger, rutiner og regelverk og hvordan de ansatte har det på jobb, for å nevne noe. - Det ligger et HMS-system i bunnen, men som kanskje har ligget litt i dvale i noen år. Så en stor del av jobben min er å bygge opp et system som tåler at bedriften vokser og at det ansettes flere, samtidig som vi underveis klarer å ha en god kultur på HMS.

Nytt arbeidssted i Glomfjord Industripark trives Line godt med – hun er godt kjent i miljøet etter å ha drevet firmaet Polarsirkelen HMS i mange år. Bedriften solgte tjenester innen helse, miljø, sikkerhet og forebygging av helseplager på jobb, til for eksempel solenergi-bedriftene i industriparken - etter hvert også Norwegian Crystals.Har trua

- Jeg kan ikke si at jeg er kommet hjem, men jeg kjenner meg i hvert fall ikke fremmed her i Glomfjord. Jeg har gått mye i gangene her og er godt kjent med miljøet, utdyper Line. Med NCs spennende planer når det gjelder satsing og utbygging, har Line en artig og innholdsrik arbeidshverdag foran seg.

- Jeg har trua på bedriften. Det opplever jeg at vi er mange som har - de ansatte har et pågangsmot og en vilje som rett og slett er imponerende! - Hvor lang tid det tar, og hvor store vi til slutt blir vet vi ikke, men jeg har trua på at det blir bra!


Jeg har trua på bedriften. Det opplever jeg at vi er mange som har - de ansatte har et pågangsmot og en vilje som rett og slett er imponerende! Line Voll Bang

Line Voll Bang (52) Oppvokst på Ørnes – datter av Erling og Tove Voll. Etter utdanning som sivilingeniør etablerte hun selskapet Polarsirkelen HMS i Meløy i 1997. Selskapet ble solgt til Hemis i 2014 og Line jobbet der til 2018, etterfulgt av fire år hos Meløy kommune, som HMS-rådgiver. Hun har de siste årene vært leder i Ørnes Grendelag, og nestleder er i styret til Meløy Energi AS. Line er gift med Sture Bang og de har barna Johann (f.1995), Matilde (f.-98) og Jakob (f. -03). 

Tekst: Malin B. Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs

111 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page