top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Revisjon med Rune

En sømløs overlapping er foretatt i den viktige vedlikeholdsplanleggingen i Meløys største bedrift. Mer ansvar for Rune (50).

Han leder et vedlikeholdsarbeid som har budsjett på millionen – hver uke. Og nå nærmer det seg viktig revisjonsstans for Rune Jacobsen, som har fått mer ansvar siden sist.


- Det vil nok overraske en del som kommer inn her, hvor stort behovet er for systematisk vedlikehold. Dette er en fabrikk som begynner å dra på årene, med masse tungt og roterende utstyr i fem etasjer, og som er i drift 24 timer i døgnet hele året, beskriver Rune Jacobsen.


Kan IKKE vente

Slett ikke ny i lokalet er han, men har fått betydelig endring i ansvar og stillingsinnhold siste år. 50-åringen fra Glomfjord er nemlig ny vedlikeholdsleder i Yara Glomfjord etter Geir Bruns pensjonsavgang. Kort fortalt planlegger han for de mekaniske disiplinene i fullgjødselfabrikken, og har personalansvar for bedriftens mekanisk-stab.

- Vi har faktisk et vedlikeholdsbudsjett på rundt én million kroner i uka, og i tillegg kommer egne vedlikeholdsprosjekter, illustrerer han aktiviteten.

- Én ting er dagsmøtene med vedlikeholdsledelsen, ukemøtet med driften og de fortløpende planene for vedlikehold. Men, i en slik virksomhet i en gammel fabrikk oppstår det uforutsette ting, og med slike verdier på spill må ting løses NÅ – det kan ikke vente! Så, dagene her er interessante, og veldig sjelden like.


Vi har faktisk et vedlikeholdsbudsjett på rundt én million kroner i uka, og i tillegg kommer egne vedlikeholdsprosjekter. Rune Jacobsen

Stort, medium, smått

Og så til saken, nærmest: Rune. Rolle. Revisjonsstans. Røffli siden desember har nemlig planleggingen pågått. Og straks kommer månedsskiftet mai/juni, når den kjøres ned og stoppes i en drøy uke, fabrikken som produserer gjødsel for langt over 2 milliarder i året. Revisjonsstansen.

- I år skal vi for eksempel skifte Tank 105 – den er noe sånt som 7 meter høy og 6 i diameter. På tørketrommelen for løype 2 skal store deler byttes. Granulatoren på løype 2 skal bygges om, ramser han raskt opp.

Oppgradering av kjølebed, bytte knuser og grovsikt, ny tetning, utskifting av tanktopp, bytte, oppgradere, skifte – her er rikelig mer på lista hans som går langt over hodet på denne skribenten. Men som vanlig: en lang, lang rekke små og mellomstore vedlikeholdsjobber skal gjøres de få dagene når fabrikken står musestille. Mens noen jobber er svære, og krevende. Rune har koordinert revisjonsstans siden 2015.


Utrolig utfordrende

- Vi har innleie av alt fra 50 til 130 personer, til revisjonsstansen. Det er mye som skjer samtidig, og som skal tilpasses hverandre. Og mye folk som både skal ha adgangskort, sikkerhetskurs, mat og overnatting.

Rune er elektriker i bunn, med læretid hos Norsk Hydro og fartstid hos Gildeskål Elektriske, Terje Halsan AS, Meløy Energi og Meløy Elektro. Til REC Wafer kom han i 2001, og ved nedleggelsen der i 2012 jobbet Rune to år for Rapp Hydema i Bodø, var innom INVIS i Glomfjord Industripark, før han kom til Bilfinger som vedlikeholdsplanlegger i desember 2014. Fra i fjor er han altså Yara-ansatt. 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


179 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page