top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Nøyaktighet ned på millimeteren

- Jobben min er utrolig spennende, og det er alltid noe nytt å bryne seg på. Nå har jeg vært her i snart 12 år og har trivdes hver dag, smiler Thomas Wærnes Moen (39) hos INVIS.


Thomas er en stille og forsiktig type og har ikke for vane å snakke i overskrifter. Han møter oss i kontorlokalene til INVIS – i Glomfjord Industripark. Her har han hatt sin arbeidsplass siden 2011 og enda er jobben fortsatt både spennende og tilfredsstillende.


Det er stas å ha vært med på den veksten, absolutt. Vi har brukt en del år på å bli ordentlig gode på det vi gjør, og det har vært bra å ha en dyktig gjeng rundt seg som man kan spille på. Thomas Wærnes Moen

- Det er mye forskjellige prosjekter og løsninger på problemer. Man må bruke hodet, pønske ut og planlegge godt. Det liker jeg med jobben, utdyper Thomas.

Han er oppvokst på Ørnes og flyttet i 2006 til Trondheim for å begynne på ingeniørstudie. Sammen med partner Ida-Kristin Olsen og to barn flyttet han hjem til Meløy i 2011 etter å ha landet jobb hos sin nåværende arbeidsgiver – som prosjektleder. Med på flyttelasset hadde han en bachelor i materialteknikk og tittel som ingeniør.

Med på vekst

- Utgangspunktet for at jeg gikk den veien var vel at jeg ønsket meg i oljebransjen og da var materialteknikk veldig aktuelt. Men når jeg var ferdigutdanna var det nedgangstider i bransjen og lite jobber å få, forklarer Thomas.

Hos INVIS var det jobb å få. Thomas var den sjette ansatte da han begynte i 2011 og 12 år senere teller de 15 ansatte.

- Det er stas å ha vært med på den veksten, absolutt. Vi har brukt en del år på å bli ordentlig gode på det vi gjør, og det har vært bra å ha en dyktig gjeng rundt seg som man kan spille på.


Jeg bruker en del tid på å pønske og gruble på gode løsninger i de ulike prosjektene, og det er ikke alltid like lett å legge fra seg når man kommer hjem. Thomas Wærnes Moen

Høyt trykk

- Hva er egentlig jobben din, Thomas?

- Jeg er prosjektingeniør. Og bruker tiden min på å lage produksjonstegninger på oppdrag fra kunder som trenger det. Vi driver med 3D-skanning som er en viktig del av det vi tilbyr kundene våre. Vi reiser ut, skanner opp og så prosjekterer vi ut ifra de bildene. Hvis en kunde for eksempel ønsker å bytte et rør inne i en fabrikk, så kan vi da simulere hele prosessen fra start til slutt på PC og være ned på millimeteren sikker på at det er gjennomførbart, forklarer han.

En viktig kunde for INVIS er Yara Glomfjord og spesielt under revisjonsstansen hvert år er det mye trykk på de ansatte.

- Vi har en del prosjekter under stansen og det er klart det blir litt ekstra akkurat den uka det gjelder. Mye av våren går til å forberede seg til den jobben som skal gjøres. Men det veldig artig å være med på, det må jeg si. Og nå har vi vært med på det såpass lenge at vi begynner å få god kontroll!

Mye av jobben til Thomas foregår foran PC-en, der tenker han ut gode løsninger for hvordan et prosjekt skal gjennomføres. Og når det blir utfordrende er det fint med dyktige kollegaer man kan spille på og finne løsninger sammen med – her sammen med kollega Brian Brun.


Kverna går

- Jeg bruker en del tid på å pønske og gruble på gode løsninger i de ulike prosjektene, og det er ikke alltid like lett å legge fra seg når man kommer hjem, smiler Thomas.

Mye skal klaffe når et prosjekt skal i gang og store verdier står på spill hvis fabrikker må ha nedetid eller prosjekter må utsettes. Derfor er det viktig for Thomas, og resten av gjengen hos INVIS, at de er best mulig forberedt slik at de lykkes på første forsøk.

- Det er mange elementer, og det er jo ikke vi som gjør selve jobben med å bytte ut en del, det er det annet firma som gjør. Så det er jo alltid spennende og litt nervepirrende når det skal gjennomføres. Men vi er veldig godt forberedt og det går som regel etter planen, forklarer Thomas.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs


70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page