top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Charlotte visste: nord er meg

Updated: Jan 9

Hun som alltid visste at kjemi var veien. Noen sideveier senere er hun i lederjobb, i gjødselproduksjonen.


- Det begynte med at jeg alltid hadde visst at jeg ville jobbe med kjemiprosess.

- Men….kvelden før jeg skulle søke videregående….så ombestemte jeg meg! Fikk lyst til å bo i byen, spille håndball, valgte idrettsfag. Selv om jeg egentlig visste at det var kjemiprosess jeg ønsket meg!


Liker skummelt

Slik begynte historien om Charlotte Solhaug Limstrand. Men hvordan endte den? Mer straks. Først rask tilbakespoling til 21. mars 1990, da hun så dagens lys, pappa Stig-Arne og mamma Elisabeths under, deres førstefødte.


Halsa Norge, ja, der vokste hun opp, og ble gjennom de første årene storesøster til Christine, Silje Martine Solhaug og etter hvert Ole Gunnar.


Og i litt senere år storesøster til Elias og Helmine – pappas barn med sin nye kone Lena. Så vet vi ellers at den energiske håndballspilleren Charlotte fulgte opp videregående-årene i Bodø med førstegangstjeneste, og ikke minst befalsskole.


Fordi hun likte og liker: litt skumle ting, være litt usikker, være utenfor komfortsonen, ja, litt sånn på åpent hav, egentlig.


Det er at man må gjøre det rette, ellers kan det bli farlig. Det er noe magisk. Kjemi er litt magisk. Charlotte S. Limstrand

Kjemi er magisk

- Kjemi, ja? Spør vi. Her vi sitter i driftssenteret for syrefabrikkene hos Yara Glomfjord. - Det er noe med…to stoffer som blandes, ekstreme temperaturer, at man må gjøre det rette, ellers kan det bli farlig. Det er noe magisk. Kjemi er litt magisk, forklarer hun.


For kjemi ble det, til slutt, absolutt. Etter idrettsfag og befalsskole, du husker? ….så ble det hjem til Meløy, en avstikker via Stavanger – forkurs ingeniør, petroleumsgeologi – men: Charlotte ville bli prosessoperatør. Så, sammen med Opplæringskontoret ordnet hun kontrakt som praksiskandidat, tverrfaglig eksamen, læretid hos Yara, fagbrev.


Og ikke minst, via litt vikariater og fødselspermisjon og at forgjenger Trond Fjærem gikk av med pensjon: Charlotte er siden i vår, nemlig, driftskoordinator for syrefabrikkene hos Yara Glomfjord.


Der jeg har sett andre arbeidsgivere som er mer firkantet – passer du ikke inn så må du finne noe annet – der viser Yara at de faktisk vil at du skal være på jobb! Charlotte S. Limstrand

Realfag, Yara osv.

-Ja, altså, jeg har alltid vært glad i realfag. Og så har jeg tenkt: fullføre utdanning, eventuelt teknisk fagskole, bli fagingeniør. Så kom denne muligheten – det er dagtidjobb, som passer med små barn – det er en spesiell bedrift, en spesiell og avansert kjemisk prosess og et spesielt godt arbeidsmiljø, forklarer Charlotte.


Hun snakker om Yara Glomfjord, som gir mye til Meløy. Men også inkluderer og tilrettelegger, uavhengig av bakgrunn og livssituasjon, hjelper, lager trygg ramme, er der for å hjelpe, vil at du skal få det til.


- Der jeg har sett andre arbeidsgivere som er mer firkantet – passer du ikke inn så må du finne noe annet – der viser Yara at de faktisk vil at du skal være på jobb!


Det er ingenting som slår den nordnorske humoren. Jeg har hatt sommerjobber på Yara tidligere, og har tenkt: det er her jeg skal være! Dynamikken mellom folk, den humoren vi har. Charlotte S. Limstrand

Bare måtte nordover

Men, det var dette med kjemi, og - Ja, nå skal jeg fortelle deg sånn virkelig, hvorfor jeg ville hit, ok? Innleder hun. Og vi vet at nå dreier det seg om de virkelig viktige tingene. For Charlotte.


- Altså….jeg har vært sørpå og i Stavanger, og…det er ingenting som slår den nordnorske humoren! Jeg har hatt sommerjobber på Yara tidligere, og har tenkt: det er her jeg skal være! Den dynamikken mellom folk, den humoren vi har, at man virkelig kan være seg selv – en artig og god tone, dét er det jeg vil!


Sammen med gode arbeidskamerater, enten det er kjedelige eller spennende arbeidsoppgaver, å kunne være seg selv. Derfor er Charlotte i nord - ikke sør eller øst eller vest.


- Det er som den andre familien man har, på jobb, der man kan være seg selv fullt ut. Med gode kolleger, smiler hun.

 

Charlotte Solhaug Limstrand (33) Oppvokst på Halsa, bosatt på Ørnes. Studiespesialisering med idrettsfag i Bodø, førstegangstjeneste og befalsskole i Forsvaret, praksiskandidat og så fagbrev i kjemiprosess hos Yara Glomfjord. Fra 1. mai i år driftskoordinator for syrefabrikkene. Datter av Elisabeth og Stig-Arne, søster til Christine (29), Silje Martine (25) og Ole Gunnar (16), og dessuten Elias (13) og Helmine (12), som pappa Stig-Arne har fått med sin nåværende kone. Charlotte er gift med Espen Limstrand siden 2020, de har tre barn.

 

 

Tekst: Edmund Ulsnæs Foto: Vegard Anmarkrud18 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page