top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ett steg opp

Da Yara Glomfjord søkte etter ny logistikk-koordinator kom Mette Kolberg ut som beste søker blant 26 andre. Nå har 54-åringen begynt i ny-jobben!- Denne stillingen har jeg ønsket meg i alle år, så nå føler jeg virkelig at jeg har fått drømmejobben, forteller Mette.

Helt annen jobb

Hun kom til innkjøpsavdelingen hos Yara i 2019. Først 50% vikariat, så års-vikariat, før hun fikk fast stilling i fjor sommer. - Det er en helt annen jobb enn jeg har stått i tidligere, så selv om erfaringa mi kommer godt med er det mye å sette seg inn i, forklarer hun. I innkjøpsstillingen hun har hatt til nå, har hun jobbet mest med innsatsfaktorer for å få fabrikken til å gå, som for eksempel bestilling av produksjonsdeler. - Nå jobber jeg mer med det store bildet, og jeg lærer mer om alle prosessene i gjødselproduksjonen!


En administrativ jobb Det er nemlig mange «steg» i prosessen når man produserer gjødsel, og logistikken bak – den er alt annet enn ukomplisert.

- Det handler for eksempel om råstoff inn, skipning av gjødsel ut, emballasje, transport og koordinering imellom alle avdelinger og ledd, forklarer den ferske logistikk-koordinatoren. Altså en veldig administrativ jobb, med ganske mye å holde kontroll på... - Ja, det er mye å holde kontroll på. Men jeg er ganske rolig av natur, og trygg på meg selv – så det syns jeg går veldig fint!


God opplæring

Og med nye, og mer omfattende arbeidsoppgaver – er det mye som skal læres. Men dét er ingen sak med gode læremestere. - Læringskurven er bratt, absolutt. Men jeg syns det er morsomt med nye utfordringer, og når man har så dyktige folk rundt seg blir det jo nesten enkelt, smiler Mette. Med god opplæring fra Stein Henriksen og Wenche Andreassen, som begge har langfartstid i logistikkavdelingen – har Mette lært mye på kort tid. - Nå går de jo begge av med pensjon til neste år, så nå gjelder det bare å få de til å dele mest mulig av kunnskapen sin før de går av!

 

Mette Kolberg (54) er et såkalt Statkraft-barn, og tilfeldigvis ble Meløy siste stopp for familien. Etter grunnskolen tok hun handelshøyskolen, før hun jobbet som sekretær i to år for forsvaret på Andøya. Så flyttet hun tilbake til Meløy, hvor hun møtte sin mann Terje, og de fikk to barn sammen: Kristian (f.-92) og Åshild (f.-96). Da barna var små (1993-2001) jobbet Mette deltidsstilling i Meløy Kommune. Så fikk hun jobb hos REC i Glomfjord, hvor hun ble værende i ti år. Så ventet fire år som daglig leder i avisa Framtia. Deretter begynte hun hos Norwegian Crystals, før hun begynte å vikariere hos Yara Glomfjord, hvor hun er den dag i dag.

 

Tekst og foto: Synne Bakken Ulsnæs

226 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page