top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Fast jobb og mastergrad

– Tanken var hele tiden å komme tilbake, jeg visste bare ikke når, forteller den nyutdannede prosessingeniøren.Lars Erik Sørgård


Når Ny Næring snakker med Lars Erik har han nettopp gjort ferdig mastergrad og i nesten samme åndedrag ankommet Glomfjord med flyttelasset, etter flere år i Narvik. Nå venter fast jobb som prosessingeniør for den driftige mannen. I fullgjødselfabrikken til Yara.

– Det å få jobbe på Yara og hjemplassen, hvor jeg har familie, trives godt og har alle muligheter med naturen, for meg som er glad i å stå på ski – det bare føltes rett, forteller ingeniøren.

– Og så er det utrolig deilig å få fast jobb! legger han til.


Noe manglet

Det er hans første heltidsjobb. Han var innom skiftjobbing etter å ha tatt fagbrev, og der gjorde Lars Erik seg opp noen tanker om hva han ville gjøre fremover.

– Jeg har alltid vært interessert i teknologi, derfor valgte jeg å ta fagbrevet. Da jeg begynte å jobbe, var det likevel noe som ‘manglet’, og å jobbe skift med det å gå nattevakter, var ikke helt for meg. Da føltes det naturlig å gå videre til å bli ingeniør, så jeg tok bachelor og master.

Lars Erik ser frem til å begynne hos Yara.

– Det blir spennende, og det kommer til å bli en veldig bra arbeidsplass for meg. Jeg kommer nok til å trives!


Tenk maraton

Det var likevel ikke en selvfølge at Lars Erik skulle komme så snart tilbake etter utdannelsen. Planen var å reise litt i Norge først.

– Jeg så for meg noen år andre steder i Norge før jeg kom nordover. Jeg var åpen for muligheter, med fokus på om stillingen var interessant eller ikke. Men da jeg så jobb-annonsen, tenkte jeg ‘det blir kanskje allerede nå?’.

Om han har noen råd å gi til andre som vurderer ingeniørfaget, kommer han med dette stalltipset;

– Bruk tida effektivt, jobb konsekvent – det er et maraton. Det er tungt, men absolutt mulig å komme seg igjennom. Og det er verdt det! avslutter den hyggelige prosessingeniøren.

 

Lars Erik Sørgård (27)

Bosatt i Glomfjord. Han har familie både i Ørnes og på Meløya der han vokste opp og gikk skole. Er sønn av Roar og Brynhild Sørgård og har tre søsken Bente (40), Geir (38 ) og Bjørn (35). Tok TIP ved Meløy videregående skole før studier ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet, Narvik.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: Edmund Ulsnæs

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page