top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Fersk skiftleder

I år er det ti år siden Børge Johnsen (32) begynte i PKL hos Yara Glomfjord. Det feires med forfremmelse!

Børge Johnsen er fra og med januar ansatt som skiftleder i PKL hos Yara Glomfjord.


- Den største forskjellen på å være operatør og skiftleder er nok at man har personalansvar, og at man er den som har siste ordet når noe skal bestemmes, forteller Børge. Fikk sjansen Til nå har PKL (pakkeri, kai og lager) jobbet etter fireskiftsplan, men i januar gikk avdelinga over på femskift – som betyr at de jobber likt som både fullgjødsla og syrefabrikken. - Da skulle det også opprettes et femte skift, hvor de trengte ny skiftleder. Jeg har ønsket meg oppover en stund, og nå fikk jeg endelig sjansen, smiler Børge.

I nesten tre år (2018-2021) har han gått dagtid og vært en del av en betydelig digitaliseringsprosess innad i Yara. Underveis har han fått mer innsikt i hvordan det jobbes lengre opp. - Da fikk jeg litt mer oversikt over det «store» bildet, og hvordan skiftlederne jobbet – og da kjente jeg at det på sikt kunne være spennende med litt mer ansvar! God start Og ifølge den ferske skiftlederen har overgangen gått over all forventning.

- Man lærer aller best av å utføre det i praksis, så opplæringen har vi tatt underveis som situasjoner og oppgaver har oppstått, forklarer han. - Og selv om lærekurven er bratt, og det er veldig mye nytt å sette seg inn i syns jeg det har gått kjempebra! Børge vokste opp i Glomfjord, og begynte å jobbe hos REC etter fullført videregående skole. - Der tok jeg fagbrev i produksjonsteknikk før jeg begynte som vikar hos Yara i 2012. Etter hvert tok jeg logistikkfagbrevet og fikk fast jobb i PKL! I dag er han bosatt på Ørnes og gift med Ulrikke Berg Johnsen, og de har en felles datter på 3 år.

 

Tekst og foto: Synne Bakken Ulsnæs

300 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page