top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ferskt fagbrev og fast jobb

Julie Drevland (20) bestemte seg tidlig for at hjemplassen var der hun vil være. Arbeidskarrieren begynner nå med fast kontrakt som driftsoperatør like i nærheten – i Rødøy.Etter endt læretid ved Mowi i Glomfjord, har Meløy-damen nemlig fått fast jobb ved Helgeland Smolt i Reppen. Den solide bedriften driver yngel- og smoltproduksjon i både Sundsfjord i Gildeskål og Reppen i Rødøy, og produserer samlet om lag 3.500 tonn smolt årlig. Eierne er også kundene: Nova Sea, Lovundlaks, Selsøyvik Havbruk og GIFAS.


Spennende næring

For Julie innebærer jobben ansvar for blant annet fisken og vannkvaliteten.

– I tillegg er det mye teknisk, også. I Reppen resirkulerer vi vannet og bruker det på nytt. Det har jeg ikke vært med på tidligere og det er for meg en helt ny prosess, forteller Julie og berømmer kunnskapen til sine kolleger.

– De er veldig flinke og vet hva de driver med. Det er veldig godt å lære fra noen som virkelig kan sakene sine. Det er en spennende jobb, smiler hun.


Landet rett

Julie er fornøyd med yrkesvalget. – Jeg har absolutt havnet rett. Arbeidsmiljøet i Reppen er veldig bra, jeg er veldig godt tatt imot. I tillegg til lik fordeling imellom kjønn, er aldersgruppen spredt, som er positivt for arbeidsmiljøet. Jeg er veldig glad for at jeg fikk jobben, avslutter Julie som for tiden leier hus på Ågskardet. Hun er datter av Kristina Marken og Jon Inge Drevland, og søster av Celine Drevland (18) og Jøran Drevland (14).

 

Tekst: Irene Granberg

Foto: Privat

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page