top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Fra viktig til viktig

Fagarbeidere er viktig, ingeniører er viktig. Her er en som tok overgangen – sent, men godt.


– Jeg har vel egentlig gjort i voksen alder det jeg alltid har drømt om å gjøre. Og holder jo med på det samme, bare helt fra starten. Mer ansvar, selvsagt. Har utrolig nytte nå, av at jeg har hatt de samme utfordringene ute i praktisk arbeid.


Jan-Roger Krokstrand fra tidligere mekanikerjobb hos Bilfinger, alltid lærevillig og her sammen med instruktør Harry Pedersen. Nå har han nettopp passert 50 år, og har tatt overgangen fra fagarbeider til ingeniør, hos INVIS. Portrettbildet: privat


Tok overgangen

Det er Jan-Roger Krokstrand vi lytter til. 50 år her om dagen, og med lang og sammensatt bakgrunn som fagmann i Meløy-industrien. PQ Norge Silicates, SiC Processing, Semek, Bilfinger. Mekanikeren har grublet på det meste av løsninger i ulike prosesser.

– Men jeg har vel alltid likt å prøve nye ting – liker å utvikle meg videre. Så er denne jobben litt mer reinslig, da, men dét var ikke hovedgrunnen, hehe.

Og denne jobben, det er ingeniørstillingen i INVIS, der han tiltrådte 1. mai for 2 år siden. Etter spennende år som utførende, altså fagarbeider, hos Bilfinger på andre siden av veien i Glomfjord Industripark. Nå møter han dem igjen, men i en annen bedrift.

– Litt spesielt å møte tidligere arbeidskamerater i en helt ny setting – nå er jeg den som prosjekterer. Men, så kjenner jeg jo behovene deres veldig godt, så det fungerer veldig bra. Og det var jo hos vår egen største kunde, Yara, at jeg tok fagbrev i gamle dager, før jeg nå har tatt teknisk fagskole.Jan-Roger Krokstrand


Anbefaler alle

Meløy er fagarbeider-kommunen framfor de fleste i Nordland. Råsterk på fagbrev-utdanning, men langt derifra på produksjon av ingeniører. Som jo også er avgjørende for at et miljø skal ny-utvikle og omstille. Med Jan-Roger mistet Meløy en dyktig fagmann, men fikk en ny ingeniør til det viktige engineering-miljøet hos INVIS.

– Nå gjør sønnen min det samme som meg, etter å ha tatt fagbrev. Jeg vil anbefale alle, egentlig, å omstille seg på denne måten, det er en fin måte å utvikle seg videre på. Fortsatt er jeg helt i starten som ingeniør, jeg lærer noe nytt absolutt hele tiden.

– Aller artigst?

– Til nå? Tja….kanskje at jeg med spesialutstyret vårt har skannet en god del fiskebåter som trengte ny sertifisering? Det var i hvert fall klart utenfor noe av det jeg har gjort før!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page