top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Frantz til viktig funksjon

Med bred erfaring er Frantz Andersen (46) mer enn klar for arbeidsoppgavene som venter ham hos Bilfinger. Han er bedriftens nye el-installatør og aut-el-leder.


- Jeg synes det er spennende at Bilfinger har så stort fokus på tverrfaglighet, og jeg håper at jeg kan være med å utvikle bedriften fremover, og inn i nye arbeidsområder, sier Frantz Andersen.

På disp Alle entreprenører som skal bygge eller vedlikeholde elektriske installasjoner, må ha en godkjent el-installatør i staben – en som har ansvaret for alle installasjoner som blir foretatt, prosjekt for prosjekt. - Siden vi mistet vår daværende el-installatør for noen år siden, har vi drevet på dispensasjon fra regelverket. Samtidig har vi startet utdanningsløp på flere andre, men som har gått til andre jobber underveis, forklarer daglig leder Knut Ivar Amundsen hos Bilfinger i Glomfjord. Nasjonalt er det underskudd på slike installatører, og de er vanskelig å få tak i. Dette er personell med tilleggsutdanning ut over å være elektriker, og som har tatt egen installatørprøve etter flere år i arbeid. - Endelig har vi fått en løsning der et utdanningsløp er lagt, og er glad for å få Frantz på laget. Han har også et godt nettverk med elever som senere kan bli lærlinger og ansatte innenfor faget, fastslår Knut Ivar.


Han har også et godt nettverk med elever som senere kan bli lærlinger og ansatte innenfor faget! Knut Ivar Amundsen

Lang fartstid

Tidlig på 90-tallet begynte Frantz Andersen skolegangen sin på det som het grunnkurs i elektro ved Meløy videregående skole i Glomfjord. Læretiden tok han hos daværende Meløy Kommunale E-verk, før han fikk fast jobb hos Elektro AS. Tar man en titt på CV-en hans finner man også Meløy Energi, Meløy Elektro og NorAqua (i dag Cargill, laksefôrfabrikken på Halsa). Og plutselig befant han seg på skolen igjen. Denne gangen som lærer. - Jeg har hatt 11 fine år på elektro-linja i Glomfjord. Det har vært veldig givende å se elevene lære og utvikle seg igjennom skolegang og læretid, forteller Franz .


Erfaren I sine mange år som elektriker, har han også holdt flere lærling- og teorikurs, og underveis også tatt utdanning i pedagogikk.

- Det er viktig for meg med personlig utvikling, og det å unngå å havne i komfortsonen, faglig sett. Jeg tror og håper at erfaringen min kan komme til god nytte hos Bilfinger, smiler han.

Frantz er over gjennomsnittet interessert i energieffektivisering og fornybar energi, og godt innforstått med at det grønne skiftet er og forblir fremtiden.

- Det er ingen tvil om at kravene til en mer bærekraftig industri kommer til å generere mye arbeid. Problemet, slik jeg ser det, er å få tak i nok kvalifiserte folk som kan være med og utvikle oss i riktig retning. Rekruttering av folk med rett kompetanse bør absolutt være et fokus fremover, avslutter han.


Vi står midt i det grønne skiftet, og det er ingen tvil om at kravene til en mer bærekraftig industri kommer til å generere mye arbeid! Frantz Andersen

 

Frantz Andersen (46)

Oppvokst på Ørnes, bosatt på Engavågen. Utdannet elektriker ved Meløy videregående skole, med læretid hos Meløy Kommunale E-verk. Senere ansatt hos Elektro AS, Meløy Energi og Meløy Elektro, før noen år hos NorAqua. Etter dette 11 år som lærer hos Meløy vgs.. Samboer med Mailen Mikalsen, og har sammen med henne tre barn: Maria (f. 1993), Magnus (f. -01) og Maja (f. -03).

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs og Edmund Ulsnæs Foto: Synne Bakken Ulsnæs og Edmund Ulsnæs

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page