top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Gode venner fortsetter sammen

Etter 10 års skolegang sammen, valgte de tilfeldigvis samme studieretning, kompisene Jørgen Øvrebø (18) og Vetle Hagen Svartis (18). Nå har de fått læreplass i samme bedrift, nemlig Bilfinger!


Til venstre: Jørgen Øvrebø (18): traff blink med valg av studieretning

Til høyre: Vetle Svartis (18): har lenge hatt interesse for industrifaget


Og likhetene stopper ikke der, for uavhengig av hverandre valgte de begge elektro, før de begge fant ut at det var industrimekanikerlinjen de ville gå. Fremtidsplanene, derimot, har de ulike tanker om. Med felles interesse for faget, er de uansett begge klar på at yrkesretningen de nå har valgt er rett, og de trives godt ved Bilfinger i Glomfjord, som er leverandør av vedlikeholds- og prosjekttjenester til et betydelig marked i både det offentlige og det private næringsliv i hele Nord-Norge. Traff blink Uten tradisjon for industriyrket i familien ønsket Jørgen fra Neverdal å prøve dette ut. Først trodde han altså at elektrofaget hørtes gøy ut. Men, etter to måneder fant han ut det ikke var for ham, og startet ved industriteknologi ved TIP (teknikk og industriell produksjon, red.anm.) – Jeg traff rett! Det var flott fra første dag, og det er noe jeg trives med. Det er spennende og variert, kjempetrivelige folk – og nesten ikke «dau-tid», smiler den unge mannen som driver styrketrening og sang på fritiden. Ønsker fysisk arbeid Vetle fra Neverdal startet ved TIP med en naturlig interesse for industrielle fag, og har også med seg erfaring fra å ha vært med faren på jobb denne sommeren, i transportindustrien. – Å være teknisk anlagt og interessert er absolutt en fordel, og etter flere års skole er det greit med praktisk og fysisk arbeid. Og jobben er veldig variert, forteller han som har planene klare. – Jeg vil ta to fagbrev. Da står du sterkere som jobbsøker. Jeg ønsker å ta industrimekaniker etterpå, siden jeg nå tar industrirørlegger-faget, legger Vetle til. Har planer Jørgen ønsker å studere videre til ingeniør etter militæret. – Har du fagbrev har du fordel, med industribakgrunn. Eller så kan det hende at jeg blir værende som industrimekaniker – dét vil fremtiden vise, sier Jørgen.


Vetle er sønn av Geir Arne Hagen og Anveig Svartis Nilsen. Han har søsknene Lisell, Thomas, Mats og Jan Harald. Jørgen Øvrebø sine foreldre er Anne Mette Meidelsen og Bård Øvrebø, og han har søsteren Marit Øvrebø (f. 1997) og bonus-søsknene Tobias Hansen (f.-99) og Camilla Hansen (f.-97). Vetle og Jørgen er begge bosatt i Glomfjord.

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Edmund Ulsnæs

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page