top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Gratulerer med læreplass hos Yara, Markus Werningsen!


Navn: Markus Werningsen

Alder: 18

Bosted: Neverdal

Yrke: Lærling i kjemi- og prosessfaget hos Yara Glomfjord


– Grattis med læreplass på Yara, Markus! – Tusen takk! Jeg jobbet hele sommeren som sommervikar i fullgjødsla, og så fortsatte jeg der da læretiden min startet 1. september. Jeg er født og oppvokst først på Halsa, før vi flyttet til Neverdal da jeg var 8-9 år. Jeg gikk ungdomsskolen på Ørnes, og så begynte jeg rett på kjemi- og prosess i Glomfjord.


– Hva var grunnen til at du valgte å gå kjemi og prosess? – Jeg har egentlig vært fast bestemt på å gå denne veien helt siden jeg gikk på ungdomsskolen. Da begynte søskenbarna mine på kjemi og prosess i Glomfjord, og de kunne fortelle meg litt om hva de holdt på med og hva dette gikk ut på. I tillegg til dét, så har så og si hele slekta på stefaren min sin side utdannet seg som prosessoperatører, og jeg har alltid syntes det har virket som en spennende jobb. Så man kan vel si at jeg har gått i deres fotspor! – Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? – Det går mye i å rengjøre, følge med på fabrikken og se at alt går slik som det skal. Er jeg i våtdelen i fabrikken, har vi noen som sitter på kontrollrommet og styrer over oss nede i fabrikken – så da følger vi egentlig bare ordre fra dem. Da er typiske oppgaver å spyle og rengjøre PH-målere hver andre time, og hente prøver som leveres og analyseres på labben. Men hvis jeg er i tørrdelen i fabrikken, der sluttproduktet blir laget, jobber jeg litt mer selvstendig med egen løype og har ansvar for den.


Markus har vokst opp med sin mor Vivian Nilsen Werningsen og sin stefar Ronny Nilsen Werningsen. Han har en eldre søster og en yngre fostersøster.

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Privat


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentar


bottom of page