top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Heim til skog og natur

Naturen er drømmen, og industrien har vært jobben. Nå blir det litt mer drøm, men fortsatt rikelig jobb! En sprek Bilfinger-bygger er blitt pensjonist.

Høy arbeidsmoral, en pådriver med stor arbeidskapasitet. Dette er avdelingslederens ord om Ulf Nikolaisen. 1. februar pensjonerte han seg fra jobben i bygningsavdelingen hos Bilfinger i Glomfjord. Foto: Tor Oscar Lillevold


Glomfjord, en mandag formiddag nå nettopp:

- I morgen skal jeg med bilen på EU-kontroll. Men onsdag, da skal jeg i skogen. Og jeg vet at jeg kommer til å få altfor mye å gjøre framover! smiler Ulf Nikolaisen og rister litt på hodet.

For pensjonsavgangen fra Bilfinger fra februar i år, betyr ikke fra mars av romsligere dager. Ikke for denne 64-åringen.

- Jeg har fortsatt helsa, er sånn høvelig sprek, så nå framover blir det greit å gjøre litt mer av det man har mest lyst til, slår han fast.


Ulf og naturen

I praksis betyr dette utendørs. Utearbeid og naturopplevelser – Ulf klarer seg ikke uten.

- Om jeg skulle begynt i yrkeslivet i dag….det ideelle for meg ville jo vært oppsynsmann, i Saltfjellet. Jeg trives veldig godt ute i naturen, på jakt eller på fisketur. Og jeg har alltid jobbet i skogen, og stortrives med dét.

- Men yrker….det er jo mange jobber som kunne vært interessant, og jeg har angret litt på at jeg ikke tok mer utdanning i ungdommen. Egentlig så har jeg alltid kunne tenkt meg å være sykepleier – for jeg har jobbet ved Rødøy sykehjem, og dét virket som et veldig bra og trivelig yrke.


Om jeg skulle begynt i yrkeslivet i dag….det ideelle for meg ville jo vært oppsynsmann, i Saltfjellet. Jeg trives veldig godt ute i naturen, på jakt eller på fisketur. Ulf Nikolaisen

Masse skogsarbeid, ja. Men også mange slike turer, sammen med dyktige assistenter med fire bein. Jakt er en svært kjær hobby for Ulf. Foto: privatUlf og Bilfinger

Nå er uansett Bilfinger-karrieren over for rødøyfjæringen, han som har 400 dekar granskog og masse bjørkeskog i Tjongsfjord, pluss to firbeinte venner av typen Engelsk setter.

- Joda, jeg er glad for at jeg har hatt siste arbeidsdag. Klart, jeg kommer til å savne det sosiale og de fantastisk trivelige folkene hos Bilfinger, men det er en tid for alt – når man slutter, så slutter man.

- Så får vi se etter hvert – jeg har fortsatt et lite firma der jeg kan ta oppdrag, så kanskje dukker jeg opp i industriparken her på nytt en dag, vi får se!

Ulf ble takket av i månedsskiftet januar/februar, etter over 10 år i bygningsavdelingen i vedlikeholdsbedriften i industriparken. Sjefen hans framhevet både god arbeidsmoral og godt arbeidstempo.


Ulf blir savnet

- Ulf, du har vært en pådriver i mange prosjekter, og har hatt med deg mye kunnskap fra tidligere erfaring. Vi har satt veldig stor pris på å ha deg her, og vi håper at du også har lært ting som du kan ha nytte av videre, sa avdelingsleder Torleif Rommetveit under kaffe og kake.

- Ulf, jeg kommer til å savne deg veldig – du har lært oss gutta mye, og jeg setter uendelig stor pris på deg som kompis og arbeidskollega, fortsatte en ung og rørt kollega på avskjedsdagen.

Oppvekst med gårds- og skogsarbeid, som sjømann og anleggsarbeider i gruve og på veiutbygginger – denne bakgrunnen har gjort Ulf til en verdifull mann for Bilfinger, ofte brukt som bas og arbeidsleder.

- Jeg er en ganske frittalende kar, så jeg har sagt tydelig fra om det meste, mener han selv.

- Men ellers så tror jeg vel at jeg er ganske god på å planlegge og administrere. Vi har hatt mange store og nokså krevende oppdrag, for eksempel for Statkraft, og da er det viktig at arbeidet ikke stopper eller går tregt opp fordi det er planlagt for dårlig.Ulf og skogen

Med arbeidsmoral, arbeidstempo og løsningsorientert som god-ord fra arbeidskameratene, er det ikke ordreboka hos Bilfinger som fra nå skal styre hverdagen. Men arbeid? Eh, ja.

- Jeg må prøve å få ettpar tusen sekker med ved klare til våren. For all tørrveden dro jo djevelsk tidlig i år, forteller Skog-Ulf.

En allerede betydelig ved-hogst kan og skal nemlig trappes opp nå. Ulf fortsetter dessuten med å sage og selge materialer ut av skogen i Kila, der på begge sider av fylkesveien som går sørover kysten.

- Jeg kunne solgt enormt mye mer ved, men dette er uansett ikke noe man blir rik av – det er dårlig timesbetaling!

- Men jeg gleder meg til å være enda mer i skogen og på fjellet. Det er dét som er livet, sånn egentlig!


Jeg må prøve å få ettpar tusen sekker med ved klare til våren. For all tørrveden dro jo djevelsk tidlig i år. Ulf Nikolaisen


 

PSSSST...

Visste du ……at Ulf Nicolaisen er tidligere norgesmester i hanggliding?

- Ja, jeg setter stor pris på kongepokalen fra 1988 – det er jo ikke alle som har en kongepokal! smiler Ulf i dag.

Han ble hektet på å fly etter et helgekurs i Tjongsfjord da han selv var i 20-årene.

- Jeg var kanskje ikke blant de teknisk beste, men jeg gikk mine egne veier, og var veldig god til å finne oppdrift! Fallskjermhopping? Nei, det kunne jeg aldri tenkt meg – dra i snora og så er det termosen som kommer fram, fordi du har tatt feil ryggsekk?! spør Ulf med et flir.

- Det jeg GARANTERT ville gjort, hvis jeg var ung i dag – det er basehopping fra fjelltopper, med sånn flyvedrakt. Passere fjellvegger i 2-300 kilometer i timen - det må være helt fantastisk rått!

- Jeg har alltid vært adrenalin-junkie. Hadde motorsykkel, også, men turte ikke kjøre opp – det vile aldri gått bra. Du kjøper jo ikke motorsykkel for å kjøre i 80….humrer Ulf.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


211 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page