top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Landet hos Yara

- Jeg hadde vel ingen plan om hva jeg ville bli, men er veldig glad for at jeg endte opp her. Det er den beste jobben jeg har hatt så langt! Brian Selstad (25) er fast ansatt i Yara Glomfjord.

Brian Selstad har landet hos Yara med fast jobb. – Jeg er storfornøyd, dette er den beste jobben jeg har hatt så langt!


Nede på kaia hos Yara har det vært flere ansettelser den siste tiden, og en av de som har fått fast jobb er Brian. Han er oppvokst på Neverdal, bosatt i Glomfjord og er fagmann så det holder – to fagbrev han han skaffet seg i ung alder. Fagbrev i platearbeiderfaget tatt hos Kværner Verdal AS og fagbrev i produksjonsteknikk hos Yara Glomfjord.

- Jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag, og har det veldig fint her, så jeg er veldig fornøyd med å ha landet fast jobb.

I tre år har Brian vært vikar på samme arbeidsplass hvor han nå er fast ansatt.


Fagmann

Dermed er han godt inne i jobben, og kjenner til både folkene og arbeidsoppgavene godt. - Det er variert arbeid, vi pakker og laster gjødsel, vi laster båter og kjører truck. Det er mye forskjellig, og dagene er forskjellig. Det liker jeg!

Opprinnelig var han platearbeider, men med nedgangstider i oljen og ingen mulighet for videre kontrakt måtte han se seg om etter andre muligheter. Da flyttet Brian hjem til Meløy, og gikk et år læretid hos Yara for å få fagbrev i produksjonsteknikk. - Jeg hadde relevant praksis fra før, med tanke på mitt første fagbrev, så det var fint å kunne få tatt et til på en rimelig kjapp måte.

Etablerer seg Så har han kjøpt seg leilighet i Glomfjord, og på den måten etablert seg her hjemme.

- Det er veldig fint å eie noe selv, men jeg drømmer om hus etterhvert. Så får vi se om det blir. Og med leilighet og fast jobb på plass ligger alt til rette for mange år i Meløy for Brian. - Jeg har ingen planer om å dra noe sted, jeg er veldig fornøyd med både boplass og arbeidsplass, og ser for meg å bli her, smiler han. Brian er sønn av Fred og Beate Selstad. Han har to brødre – Robin og Bendik.

 

Tekst: Malin Ulsnæs og Synne B. Ulsnæs. Foto: Synne B. Ulsnæs

112 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page