top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Lasse til fast jobbAlder: 29

Bosted: Ørnes

Yrke: Prosessoperatør i fullgjødselfabrikken, Yara Glomfjord


– Gratulerer med fast jobb, Lasse!

– Takk, det er veldig greit å få fast jobb. Det er en grei utdannelse, godt lønnet og greit å få seg jobb etterpå. Det er derfor jeg tok utdanningen, primært.– Du har også prøvd litt av hvert?

– Etter tiende klasse gikk jeg ved Meløy videregående skole, elektro-fag. Tredje året var jeg utplassert som lærling ved Meløy Elektro, men hoppet av da jeg oppdaget at det ikke var elektriker som var det riktige valget for meg. Man er ung og da vet man gjerne ikke helt hva man vil. Jeg begynte deretter på idrettsfag ved Ringerike folkehøgskole i Hønefoss Jeg var der ett år før jeg flyttet til Trondheim der jeg jobbet innen salg.


– Nå er du på rett sted?

– Det er en spennende jobb, og jeg trives her. Jeg liker variasjon, og dét er det her. Jeg jobber med alt fra å være på laboratoriet med rutineoppgaver som å analysere prøver, til å være ute i fabrikken der du ikke vet hva dagen bringer.


– Hva kreves det i jobben?

– På laben kreves det spesielt nøyaktighet, ute i fabrikken kreves det mer prøving og testing og flere faktorer spiller inn med tanke på temperaturer og mengder. Man må ta initiativ, være frampå og i forkant. Er du ikke det kan det gå tett både her og der. Man må også forske og tenke ut hvilke kombinasjoner av ting som fungerer den her gangen, smiler den sympatiske prosessoperatøren idet en alarm piper på laben. Det er kokeprøver som akkurat er blitt ferdig.


Lasse bor med samboer og hund på Ørnes og er sønn av Elin Jørgensen og Erik Aarum. Han er nummer to i en søsken flokk på 3. Hans søstre heter Gitte og Sanne.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: Edmund Ulsnæs

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page