top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Grattis med fast jobb, Christian!

Navn: Christian Solbakken

Alder: 29

Bosted: Glomfjord

Yrke: Prosessoperatør. Er fra april fast ansatt som operatør med utvidet ansvar i fullgjødselfabrikken hos Yara.


Christian Solbakken


– Takk! Det er veldig godt, det gir meg jobbsikkerhet, økt mulighet for planlegging, og det er i Glomfjord jeg ønsker å bo og jobbe. Etter tiende klasse var planen å ta idrettsutdannelse, som falt naturlig for meg siden jeg trente en del og var veldig interessert i sport da jeg vokste opp. Jeg flytta til Bodø og gikk idrettslinja og deretter på Nord universitet med idrettsrelaterte fag. På den tiden hadde jeg sommerjobb hos Yara. Der utviklet interessen seg for kjemi- og prosessfaget – så mye at jeg avsluttet studiene i Bodø og søkte skole i Glomfjord på kjemi- og prosesslinja. Jeg fikk læreplass i Yara og etter bestått fagbrev jobbet jeg videre som vikar i 2 og et halvt år fram til fast jobb.


– Du har også fått mer ansvar. For en anerkjennelse!?

– Ja, jeg er veldig fornøyd med dét. Jeg føler jeg har fått vist mitt engasjement, i hvert fall, som gjør at de stoler på meg til å utføre, og gjøre en god jobb. Det er viktig for meg å være engasjert i driften, jeg liker utfordringer som dukker opp og som samtidig må løses, samt å samarbeide, diskutere og finne løsninger i fellesskap med kolleger. Og så må man i hvert fall ha godt humør. Jeg trives veldig godt med jobben og ansvaret det innebærer.


– Hvorfor er fullgjødselfabrikken en bra arbeidsplass?

– Det er folkene og samholdet, og så er jobben i seg selv veldig interessant. Jeg liker den daglige prosessen. Det varierer fra dag til dag egentlig – noen dager går ting litt av seg selv, mens andre dager er det nye utfordringer som vi må finne løsninger for. Ting kan skje hele tiden. Det er definitivt en jobb du hele tiden får utviklet deg i. Det er et veldig godt miljø her jeg jobber, jeg trives på jobb og trives med jobben vi gjør.

Christian vokste opp på Neverdal og bor nå i Glomfjord med samboer Ingrid Svendsgård. Ingrid jobber som vikar på samme arbeidsplass.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: Privat

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page