top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ny byggtekniker til Bilfinger

Bilfinger må øke bemanningen for å dekke dagens oppdragsmengde – dermed har de ansatt June Nesblom (29) som ny byggtekniker!


Det nyeste tilskuddet hos Bilfinger kommer rett fra jobb hos Meløy Kommune, hvor hun har jobbet i kommunalteknisk avdeling i fire år.

- Disse årene i kommunen har vært fylt med spennende og varierte arbeidsoppgaver innenfor felt jeg ikke kunne så mye om på forhånd, og det har gitt meg en bredere kompetanse, forteller June.

Og med den erfaringa og en utdannelse som er veldig relevant for industrien ble hun sett ut som beste kandidat for stillingen hos Bilfinger. Sånn gikk det seg altså til at hun 3. mai begynte i byggavdelinga hos Knut Ivar Amundsen & Co.Agenda: rekruttering

- I utgangspunktet er hun ansatt for å styrke byggavdelinga – hvor mye av erfaringa hennes ligger, forteller daglig leder i Bilfinger, Knut Ivar Amundsen.

Men med bachelor i materialteknologi og fire års erfaring innenfor både kommunalteknikk, bygg- og prosjektledelse og HMS kan man trygt si at June har skaffet seg bred kompetanse.

- Ja, kunnskapen hennes innenfor materialteknologi vil gjøre at vi kan benytte henne innenfor flere fagområder, og det er svært gunstig for oss, anerkjenner han.

Hos Bilfinger i Glomfjord har de siste årene har vært preget av nedbemanning – men i fjor leverte bedriften knallgode resultater både på omsetning og driftsresultater, som gjør at 2021 betyr.... rekruttering!

- For å kunne ta unna oppdragene vi har hatt og har fremover, har vi vært nødt til å rekruttere flere folk de siste månedene. Vi har ansatt folk på både el-avdelinga, verksted og bygg i løpet av våren og satser på å få inn noen flere på automasjon og plate etter hvert!


Alltid tenkt industri

June har hatt lyst til å bli ingeniør helt siden ungdomskolen – allerede da visste hun at det var ingeniørmangel i Norge.

- For meg har det alltid vært viktig å velge et yrke der det er gode jobbmuligheter, forteller hun.

Men istedenfor å velge studiespesialiserende og gå rett på ingeniørutdannelse tok hun en smart omvei, og søkte seg til Glomfjord hvor hun begynte på kjemiprosess-linja.

- Jeg har alltid vært interessert i industri, og tenkte at det var bra erfaring å ha. Så da tok jeg læretida mi hos Ewos på Halsa og fikk fagbrev som prosessoperatør!

Deretter flyttet hun til Trondheim hvor hun først tok forkurs i ingeniør og så bachelor i materialteknologi.


For meg har det alltid vært viktig å velge et yrke der det er gode jobbmuligheter! June Nesblom

Tøft jobbmarked

Da hun søkte seg inn på NTNU (tidligere HiST) i 2013 hadde hun i utgangspunktet sett for seg en fremtid i oljebransjen. Bacheloren var nemlig veldig retta mot industri. Men innen hun var ferdigutdannet hadde oljekrisen slått inn for fullt, som førte til et tøft jobbmarked for nyutdannede ingeniører.

- Da jeg skjønte at det kom til å bli vanskelig å få innpass i olja, begynte jeg å se meg om etter andre muligheter – og det var da jeg kom over stillingen i Meløy Kommune, forklarer hun.

Selv har hun alltid tenkt at hun skulle hjem en dag, hun visste ikke bare når det skulle skje – men sånn gikk det seg altså til at Halsa-væringen kom nordover igjen.

Videre til Bilfinger

Men nå har hun altså fått fast jobb hos Bilfinger og ifølge June selv er hun mer enn klar til å sette i gang.

- Det er jo en del å sette seg inn i når man begynner i en slik jobb, men jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de nye kollegaene, og ta del i nye og spennende prosjekter!

Hvis man sammenligner arbeidsdagene i kommunen og Bilfinger er det mange av oppgavene som er like, og man kommer ikke unna at hverdagen som ingeniør er travel. Den største forskjellen er kanskje tidsperspektivet på prosjektene man jobber med.

- Ja, det går nok litt kjappere i svingene i industrien, når det kommer til å avklare og avtale oppdrag. Men jeg er egentlig litt utålmodig av natur, så jeg gleder meg til å ta del i prosjekter der det går enda litt kjappere i svingene, smiler June.

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Synne Bakken Ulsnæs og Edmund Ulsnæs

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page