top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ny fagmann i jobb

En Yaras nyeste ansettelser er Arne Tobias Selfors (28) – han har fått fast jobb i Fullgjødselfabrikken i Glomfjord!

- Det er variert arbeid, og det passer perfekt for meg! Arne Tobias er ny-ansatt hos Yara Glomfjord.


- Det er stas med fast jobb, og jeg trives veldig godt hos Yara så jeg er veldig fornøyd, smiler han.

Fra og med 1. mai er han offisielt en del av den faste-staben i fabrikken. - Det gir jo en form for trygghet man ikke har som vikar, så det er deilig å kunne senke skuldrene litt. Men skuldrene senkes ikke så alt for lavt, for i tillegg til å være ansatt i fast stilling hos Yara tar Arne Tobias en bachelor i HRM (Human Resource Management) og ruster seg med det ganske godt faglig. - Å ha en bachelor i tillegg til fagbrevet som prosessoperatør tror jeg kommer godt med videre, og jeg tenker at det kan åpne en del dører som jo er veldig positivt for meg.


Liker folkene

Noen planer om andre yrkesretninger har han likevel ikke - for øyeblikket trives han veldig godt hos sin nye arbeidsgiver. - Jeg liker meg veldig godt her. De jeg jobber med er veldig bra folk, og jeg liker at det er varierte arbeidsdager og ikke minst arbeidsoppgaver.

Arbeidsoppgavene er mange – for eksempel tas det prøver som blir analysert på ´labben´, det gås runder i forskjellige løyper og renhold og vedlikehold på utstyr skal opprettholdes.


En fagmann som er glad i å lære – Arne Tobias tar bachelor i tillegg til fast jobb.


Alltid noe å gjøre - Når produksjonen går bra, og prøver og løyper går som normalt, er det rom for å gjøre andre oppgaver. Så det er alltid noe å henge fingrene i, smiler han.

Arne Tobias er vokst opp i Glomfjord, hvor han i fjor kjøpte hus og fremdeles er bosatt. Etter grunnskolen prøvde han seg på høyere utdanning – økonomi og ledelse, men fant fort ut at det ikke var noe for han og flyttet dermed hjem til Glomfjord hvor han begynte som vikar på Statkraft. I 2014 begynte han på kjemi og prosess, så ble han lærling i Yara i 2016 hvor han tok fagbrev som prosessoperatør i 2018. Han er sønn av Kristen Selfors og Laila Heløy.

 

Tekst: Malin Ulsnæs og Synne B. Ulsnæs. Foto: Synne B. Ulsnæs


269 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page