top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Nyskaping skal profileres

Å vise fram arbeidet som bidrar til nye arbeidsplasser, er viktig for å skape enda flere! mener Meløy Utvikling KF. Og har innledet profileringssamarbeid med Ny Næring.

Sterk duo: Meløy Utvikling-sjef Stine Estensen – her har vi avbildet henne på hydrogenkonferanse i Bodø, sammen med sin gode kollega Finn Nordmo.


– I bunnen ligger at det skal være attraktivt å besøke Meløy, flytte hit, etablere virksomhet her. Og at vi, oppe i dette, klarer å tilrettelegge det som skaper nye arbeidsplasser!


Løfter andre fram

Stine Estensen leder en virksomhet som deltar i, eller er godt informert om, det meste av det som skjer av betydelig utviklingsarbeid i Meløys travle næringsliv. Hun og staben står ikke nødvendigvis i første rekke når bildene tas og avisartiklene trykkes, men

– Vi skal løfte fram etablererne – vi skal tilrettelegge, være en katalysator. For næringslivet og gründerne er vi ofte det kommunale førsteleddet, og vi har en rolle som jeg mener er veldig viktig i arbeidet for å skape nye arbeidsplasser i Meløy, forklarer Stine.

I høst er det god vind i seilene for flere lovende prosjekter der hun og hennes medarbeidere Espen Maruhn og Finn Nordmo har vært eller er sterkt involvert. Tørkeanlegg for fiskeslam, bærekraftig reiselivsutvikling, vekst i Reipå Havn og hydrogenfabrikk er gode eksempler.


Ikke minst damer

– Folk skal vite at vi i Meløy har et utviklingsselskap som kan hjelpe den som vil skape noe nytt, etablere arbeidsplass for seg selv eller flere, understreker hun.

58-åringen har selv bakgrunn som siviløkonom og coach, og hadde jobberfaring fra både Nordland Fylkeskommune, Sparebanken NOR, Avinor og tidligere Høgskolen i Bodø, da hun første gang kom til selskapet Meløy Næringsutvikling AS i 2007. Siden 2012 leder hun det kommunale foretaket Meløy Utvikling, med kontorbase i Glomfjord Industripark.

– Et viktig område for oss er de små, de som drømmer om å skape sin egen arbeidsplass, og gjerne damer. Vi samarbeider akkurat nå med flere kvinner som skaper egne bedrifter!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page