top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Tilbake i plast-vekst

Bare 41 år, men har milevis med erfaring med seg til spennende Polarplast. Dette takker Øyvind Andersen spesielt én bedrift for…

Øyvind Andersen takker spesielt bedriften Semek for sin svært brede erfaring – nå er han tilbake i produksjon med polyetylen – hos Polarplast.


- Ja, jeg har vært veldig heldig som har fått være med på så mye allerede, smiler 41-åringen.

Og i neste setning takker han Christen Selstad og Semek for dét. Det tidligere bilverkstedet i Neverdal omskolerte seg nemlig til plastsveising, og leverte for eksempel stort i polyetylen-produkter til REC Wafer – over 20 ansatte på det meste, for 12-15 år siden. Øyvind var med på laget i seks år, og som han sier i dag:

- Lærte SINNSYKT mye! Jeg var på jobber i Yara, SiC, Bilfinger, REC, BioTek, skrudde på hurtigbåter – var absolutt overalt! Den tiden har jeg hatt mye nytte av etterpå. Og, det var jo der jeg lærte det jeg kan om plast og plastsveising, og som jeg kan jobbe med nå!


- De tror jeg ikke klarer det!

Polarplast. Øyvind tiltrådte 3. januar, og denne formiddagen i februar er det bare sånn på hyjttn at han har tid til en prat. Veksten i havbruk har gjort Polarplast sterkt etterspurt – det er stort trøkk i produksjonslokalene her i Glomfjord Industripark.

- Nå er jeg i gang med et prosjekt der jeg tror de andre ikke helt tror at jeg skal få det til. Men, da blir jeg ekstra bestemt på at jeg skal få det til! forteller han fornøyd.

- Det må skjæres et spor i denne plata, og oppi der skal det står et stort, sirkelrundt fiskekar. Men, plastmaterialet er levende, så omkretsen kan være en helt annen om fire dager enn den er i dag!

- Og, etter frakten til Trøndelag skal de fem fiskekarene med diameter fire meter, løftes gjennom en vanlig 90-dør – altså må de kunne brettes sammen!

- Så, det blir en del grubling, men artig!


Nå er jeg i gang med et prosjekt som de andre ikke tror jeg får til! Og da SKAL jeg få det til! Øyvind Andersen

Heller sliten i kroppen

Det var fra skoleverket han kom, ved årsskiftet. Øyvind underviste i programfagene i teknologi og industri. Han innrømmer at årene med smittevern gjorde lærerjobben ekstra krevende, og at det nå er

- Godt å være sliten i kroppen på kveldene, ikke i hodet!

Opprinnelig fra Tjongsfjord, valgte han grunnkurs mekanisk i Glomfjord med vk1 bilmekaniker på Mo, før læretid, fagbrev og ansettelse hos Jakhelln Bil i Bodø. Så til Meløy igjen og fem år på storbilverkstedet hos dagens Meløy Auto, før altså Semek og i lange perioder utleid som mekaniker til REC Wafer. Etterpå seks år i ToCircle og to skoleår som lærer, før han nå kan boltre seg som plast- og stålsveiser, potet og problemløser hos Polarplast.


Han får utfordre seg selv

- Jeg er en person som ikke ser mørkt på noe – jeg liker å gjøre alt mulig og få nytte av alt jeg har gjort gjennom årene. Dreing og fresing – her må det hele tiden finnes nye løsninger – det vi lager er ikke akkurat noe du får kjøpt på butikken! Dette er det beste med jobben – jeg får utfordret meg selv hele tiden.

- Så her kan du trives, og lenge?

- Absolutt – her er full fart og nye ting hele tiden. Det er få slike firmaer i Norge, og det vi driver med skyter fart, så vi kommer nok til å gjøre nye typer jobber hele tiden, både innenfor stål og plast og andre områder.

Øyvind er sønn av Tor Einar og Rigmor Andersen, og er yngst av tre søsken. Selv er han i dag bosatt i Neverdal, gift med Line Marlén Krogh, og har tre egne barn og tre bonusbarn.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


263 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page