top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Tilbake i plast-vekst

Bare 41 år, men har milevis med erfaring med seg til spennende Polarplast. Dette takker Øyvind Andersen spesielt én bedrift for…

Øyvind Andersen takker spesielt bedriften Semek for sin svært brede erfaring – nå er han tilbake i produksjon med polyetylen – hos Polarplast.- Det må skjæres et spor i denne plata, og oppi der skal det står et stort, sirkelrundt fiskekar. Men, plastmaterialet er levende, så omkretsen kan være en helt annen om fire dager enn den er i dag!

- Og, etter frakten til Trøndelag skal de fem fiskekarene med diameter fire meter, løftes gjennom en vanlig 90-dør – altså må de kunne brettes sammen!

- Så, det blir en del grubling, men artig!


Nå er jeg i gang med et prosjekt som de andre ikke tror jeg får til! Og da SKAL jeg få det til! Øyvind Andersen

Heller sliten i kroppen

Det var fra skoleverket han kom, ved årsskiftet. Øyvind underviste i programfagene i teknologi og industri. Han innrømmer at årene med smittevern gjorde lærerjobben ekstra krevende, og at det nå er

- Godt å være sliten i kroppen på kveldene, ikke i hodet!

Opprinnelig fra Tjongsfjord, valgte han grunnkurs mekanisk i Glomfjord med vk1 bilmekaniker på Mo, før læretid, fagbrev og ansettelse hos Jakhelln Bil i Bodø. Så til Meløy igjen og fem år på storbilverkstedet hos dagens Meløy Auto, før altså Semek og i lange perioder utleid som mekaniker til REC Wafer. Etterpå seks år i ToCircle og to skoleår som lærer, før han nå kan boltre seg som plast- og stålsveiser, potet og problemløser hos Polarplast.


Han får utfordre seg selv

- Jeg er en person som ikke ser mørkt på noe – jeg liker å gjøre alt mulig og få nytte av alt jeg har gjort gjennom årene. Dreing og fresing – her må det hele tiden finnes nye løsninger – det vi lager er ikke akkurat noe du får kjøpt på butikken! Dette er det beste med jobben – jeg får utfordret meg selv hele tiden.

- Så her kan du trives, og lenge?

- Absolutt – her er full fart og nye ting hele tiden. Det er få slike firmaer i Norge, og det vi driver med skyter fart, så vi kommer nok til å gjøre nye typer jobber hele tiden, både innenfor stål og plast og andre områder.

Øyvind er sønn av Tor Einar og Rigmor Andersen, og er yngst av tre søsken. Selv er han i dag bosatt i Neverdal, gift med Line Marlén Krogh, og har tre egne barn og tre bonusbarn.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


266 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page