top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Vinteren 2021-22: terningkast 6!

Denne påstanden har du vel ikke hørt før: - Vinteren 2021-22 har vært helt perfekt! Men ja, det er dét som er sannheten. For dem som snøen virkelig er viktig for…

Akkurat HER er det nesten alltid snø! Vi illustrerer denne artikkelen med bilde fra den voksne snøryddingsjobben av Fjellveien opp fra Fykan i Glomfjord – den som gjøres hver vår av Terje Halsan AS. Stor maskin i arbeid er gøy å se på for denne fotturisten. Foto: Tor Oscar Lillevold


- Jeg vet faktisk ikke at jeg har opplevd en bedre vinter enn denne siden jeg kom hit, innleder prosjektleder Håvard Jentoftsen.

Og han vet hva han snakker om, etter over 25 år i bedriften som har snø som viktig forretningsområde i Glomfjord – Terje Halsan AS.



Kaos er mer vanlig

Vi skriver midt i mars, og selv om mange nok ønsker seg mer av forrige ukes vår-aktige vær framover, kjenner vi flere viktige virksomheter som har snørydding som viktig sysselsetting for staben.

- Jobbmessig har vinteren vært perfekt! Rikelig påfyll med snø hele tiden, men også pauser med litt regn, der vi rekker å få unna alt og lete fram slukene igjen. I vinter har snøryddingen generert arbeid for oss jevnt og hele tiden, og jeg kan ikke huske sist det var så gunstig.

Halsan brøyter i hele industriparken, der skiftarbeid krever god rydding og framkomst 24/7. Dessuten hos virksomheter som Meløy Auto, Rema 1000, Meløy videregående skole, Statkraft og ved boligblokkene øverst i Haugvika. To mann i staben har kontinuerlig vakt, og kaller ut flere ved behov.

- Det mer vanlige er at det kommer så mye snø at det blir nesten kaos – vi finner ikke plass til alt! Eller at det kommer ingenting. Denne vinteren? Perfekt…


Det mer vanlige er at det kommer så mye snø at det blir nesten kaos – vi finner ikke plass til alt! Håvard Jentoftsen



Rikelig på Reipå

Hos kollegene i Reipå Knuseri får Håvard støtte i sin dom over vinteren. Prosjektingeniør Mats Swensen og de andre er inne i en femårig avtale med Veidekke, altså på vintervedlikehold av fylkesveien fra Grimstad til Fykan. Dessuten kommunale veier fra Ørnes til Kunna. Rundt buss-skur og veiskilter er viktig, og så kommer salting og strøing. Og brøyting av en god del private stikkveier.

- Vi har ulike lag som går i vaktordning på de ulike oppdragene, og mange i staben har rikelig jobb gjennom vinteren med snørydding, bekrefter Mats.

- Nå har ikke jeg mer enn fire år i bedriften så langt, men joda, her i leiren er vi enig: det har vært en veldig bra vinter for oss som rydder snø!


Reipå Knuseri AS: Prosjektingeniør Mats Swensen

 

Tekst: Edmund Ulsnæs

179 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page