top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Giga-kontrakt signert - lovende for NC

Pressemeldinger fra Norwegian Crystals og EIT Innoenergy i dag leverer gladnyheter om fremtiden til bedriften.


Norwegian Crystals satser på å bygge ut bedriften og lokalene for enorme summer, øke kapasiteten betraktelig og ikke minst øke staben fra 80 til 500 ansatte. Dette kommer etter at de har signert en viktig og gigantisk avtale med et større, europeisk selskap.

Norwegian Crystals i Glomfjord - slik produksjonslokalene ser ut idag.


Enorme summer

Avtalen har en ramme på 18,7 milliarder med forutsetning om at Norwegian Crystals klarer å ordne finansiering til bygging av ny fabrikk. Det vil i følge Avisa Nordland koste 3,6 milliarder kroner.

- Norwegian Crystals tar enda et skritt mot å bli en nøkkelaktør i gjenoppbyggingen av de europeiske og nordamerikanske PV-verdikjedene. Denne kontrakten representerer et viktig, strategisk langsiktig samarbeid og kommersiell plattform for framtiden, sier Gøran Bye, administrerende direktør i Norwegian Crystals til Avisa Nordland.


Solenergi i fokus

Denne avtalen skal gå over en 5-8 års periode, med opsjon om forlenging, kommer det frem i pressemeldingen. Norwegian Crystals ble etablert i 2013, og overtok produksjonslokalene etter REC Wafer Mono, som stengte dørene året før. I sine støypeovner (trekkere) lager NC silisium-ingoter som skjæres til blokker og deretter til wafere hos underleverandører. Det er disse waferne som senere monteres i solcellepaneler og omdanner solenergi til elektrisk kraft. Administrerende direktør i Norwegian Crystals er Gøran Bye, og fabrikksjef i Glomfjord er Blake Barthelmess.


 

Tekst: Malin B. Ulsnæs og Edmund Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs

263 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page