top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ny jobb, samme bedrift

- Jeg merker at det er enda mer trøkk i den nye jobben – det skjer noe hele tiden, og dagen blir aldri sånn som jeg hadde planlagt den!


Hun har brukt høsten til å bli varm i trøya i sin nye jobb i Yara Glomfjord, Lene-Marie Olsen. Gjennom de siste 8 årene som fabrikkinspektør har 41-åringen vært inne i stort sett det som er av tanker i fabrikkene, og inspisert stort sett hvert eneste rør. Denne totaloversikten kommer til nytte nå:


Fordel Lene-Marie

- Ja, for nå er jeg blitt vedlikeholdsleder for våt del i fullgjødselfabrikken, og for kalksalpeterfabrikken. Det er en komplisert fabrikk med store mengder produksjonsutstyr, så jeg ser på det som en fordel at jeg er godt kjent i store deler av den, sier Lene-Marie.

Mens Yara Glomfjord i høst har fått på plass sin nye fabrikkinspektør Knut Breivik, er hun selv altså faset over i posisjon som vedlikeholdsleder. Her går hun i spann med Sebastian Stefanski, og de to rapporterer til teknisk sjef Hans Erik Sporsheim. Lene-Marie som første kvinne noensinne, i denne funksjonen i fabrikken.

Lene-Marie Olsen (41) tiltrådte i sommer som Yara Glomfjords nye vedlikeholdsleder for våt del av fullgjødselfabrikken. Hun kommer fra stillingen som fabrikkinspektør i samme bedrift.

Alltid mannsdominert

- Men dette er ikke noe jeg tenker over, eller som noen rundt meg gjør et poeng av. Helt siden den første jobben som sommervikar her i PKL i 1999, har jeg alltid jobbet i mannsdominerte yrker både på land og offshore, og dét har jeg alltid stortrivdes med!

Etter videregående skole med studiespesialisering på Ørnes, gikk turen til Trondheim for Lene-Marie, og ingeniørutdanning i materialteknologi. Så jobb innenfor teknisk inspeksjon i Force Technology, før hun, mannen Eirik T. Bones og de to barna flyttet hjem til Meløy i 2014 – Lene-Marie ble hentet til nyopprettet stilling som fabrikkinspektør hos Yara.


Helt siden den første jobben som sommervikar i PKL i 1999, har jeg alltid jobbet i mannsdominerte yrker både på land og offshore. Lene-Marie Olsen


Får utvikle – liker

- Jeg hadde nok ikke sett hjemover til Meløy, hvis det ikke var for at daværende fabrikksjef Arve Jordal kontaktet meg. Og at jeg nå, noen år senere, kan bytte jobb internt i bedriften, og få mer kompetanseutvikling – dét synes jeg er veldig bra. Det er ingen selvfølge, på et lite sted, å få kunne utvikle seg slik som jeg får nå! smiler hun.

Nå er det prosesser som budsjetter, vedlikeholdsplanlegging og forberedelse av revisjonsstans som gjelder for Ørnes-damen.

- For meg er det viktig å vite at her er masse flinke folk som jeg gjerne ber om hjelp og samarbeider med. Når man belyser et problem fra flere sider, ja, så skjønner man omfanget bedre, og kan finne ut i fellesskap hvordan man skal ha det – slik kommer man langt!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


259 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page