top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

- Grattis med fast jobb, Magnus!

Navn: Magnus Nilsson Johansen

Alder: 24

Bosted: Glomfjord

Yrke: Prosessoperatør ved syrefabrikken, YaraMagnus Nilsson Johansen.


– Takk og takk! Jeg er veldig glad for det. Fast jobb gjør det også mer stabilt for meg. Nå kan jeg faktisk få sjansen til å bosette meg og planlegge mer. Dette gjør at jeg kan få bli på syrefabrikken og jeg kan få lære mer. Siden ferdig læretid ved Yara og fagbrevet i 2016 har jeg vært vikar i perioder og jeg har gått som multioperatør frem til fast ansettelse ved syrefabrikken. Jeg vokste opp i Tjongsfjord i Rødøy. Etter tiende flyttet jeg til Glomfjord og begynte ved Meløy vgs, TIP (teknikk og industriell produksjon) og kjemiprosesslinja.


– Hva fikk deg til å velge denne yrkesveien? -Jeg valgte det egentlig på grunn av broren min. Han er 9 år eldre enn meg. Han gikk selv kjemiprosesslinja og fikk læreplass i Equinor. Da jeg var ganske liten fortalte han meg om hva han jobbet med. Der startet interessen for kjemi. Jeg husker han snakket om jobben sin, om hvordan det var på arbeid, og om alle de store tankene og hvordan de tok inn gass og så videre. Jeg synes hele den prosessen hørtes interessant ut. Der og da forsto jeg ikke konseptet bak det. Det hørtes bare interessant ut, det at de tok inn gass og gjorde det om til produkt. Og fra niende klasse visste jeg hva jeg ville utdanne meg til.

– Hva gjør syrefabrikken til en bra arbeidsplass? – Jobben jeg gjør, fra start til slutt synes jeg er interessant. Det er også en veldig fin arbeidsplass, du lærer mye. Det er trivelige folk og mange er villige til å lære bort. Folkene som jobber der og min interesse for prosessen gjør at jeg absolutt vil si at jeg stortrives der. Magnus bor i Glomfjord og hans partner Iselin Wist bor i Mo i Rana, hvor hun går skole.

 

Tekst: Irene Granberg. Foto: privat

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page