top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Nysgerrig industripark-veteran

– Jeg kunne ha startet som prosessoperatør i fullgjødsla, og spart meg for en del studielån. Men jeg var for nysgjerrig på elektriker-faget! Magnus Selstad (57) er Industriparken-veteran.


Store deler av sitt yrkesliv har Magnus tilbrakt i Industriparken, og med en solid utdannelse og lang fartstid er han en trygg vedlikeholdsleder for el-kraft.

– Arbeidsoppgavene er i all hovedsak administrative, og det er mange rapporter, frister og nye lover og regler å holde oversikt over. Jeg har god oversikt, mye takket være at jeg har jobber her såpass lenge.

Og den gode oversikten må til, for industriparkens el-systemer er for mannen i gata mildt sagt kompliserte. Magnus forklarer om sinus-kurver, 50-perioders strøm og 1-linje skjema, som er en visualisering av det elektriske anlegget i industriparken, som blant annet viser en oversikt over alle områdets trafoer.


Magnus Selstad

For nysgjerrig

Han er oppvokst på Selstad, og etter grunnskolen gikk Magnus et år på maskin/mekaniker i Glomfjord. Han kunne valgt å gå inn i fullgjødsla som prosessoperatør, slik som mange andre gjorde, men sånn ble det ikke.

– Klart at jeg hadde sluppet unna en del studielån og andre utgifter om jeg hadde gjort det, men jeg var nok for nysgjerrig til det. Jeg ville bli elektriker, det var det som fanget interessen min, og da måtte jeg utdanne meg.

Og utdannet, dét er han! Magnus gikk maskin/mekanisk yrkesskole, har fagbrev som elektriker og i tillegg har han gått teknisk fagskole på Melbu.

– Jeg søkte på fagskolen samtidig som jeg var ny i jobb i Glomfjord, men fikk arbeidsfritak, som det het da, for å kunne gå på skolen!

Så gikk veien tilbake til Glomfjord igjen, hvor Magnus startet i jobb som elektriker. Ikke lenge etter ble det snakk om at daværende HYDRO Agri trengte ny inspektør for elektrisk anlegg, en jobb Magnus søkte på. Og den fikk han! Og siden har Magnus vært et fast ansikt i `parken`.


Omstillinger

Fra Magnus begynte i jobben sin i 1987 til og med i dag, har det skjedd store endringer i måten å jobbe på.

– Det aller meste er helt ulikt i dag i forhold til det var da jeg begynte, og jeg har måttet fulgt nøye med og hold meg oppdatert på alle områder, forklarer han.

I Yara-systemet snakker vi enorme økonomiske verdier, og om feil skjer kan store beløper gå tapt.

– Det er jo klart at man kjenner på det ansvaret av og til. Spesielt hvis man blir stående alene på et område, noe jeg har erfart tidligere da kjenner man at ting er veldig sårbart om det skulle skje feil.

Men hvordan lever man godt med dette ansvaret på skuldrene? For Magnus er løsningen enkel.

– Jeg tar ting som de kommer, det har gått bra hittil! Smeller det, ja så smeller det, uavhengig av hvor mange som er på jobb, små-ler Magnus.

– Jeg tar ting som de kommer, det har gått bra hittil! Smeller det, ja så smeller det, uavhengig av hvor mange som er på jobb!
Magnus Selstad

Samholdet

– Hva er det beste med jobben din, Magnus?

– Lønna! Neida, det aller beste med jobben min er nok samholdet og arbeidsmiljøet som vi har sammen her.

For han kjenner kollegaene sine godt, de fleste har tross alt jobbet sammen siden Magnus begynte i jobben i 1987.

– Jeg jobber med mange gode kollegaer, som jeg har jobbet med i ganske mange år. Når man er på jobb åtte timer om dagen, så er det viktig at man trives, for mye av det sosiale livet ditt skjer på jobb.

– Er det noe du ikke liker med jobben din?

På fritiden er det hus og hjem som opptar parken-veteranen, og det å styre å stelle rundt huset er god tenke-tid for Magnus.

– Jeg trives godt med å være utendørs, og gjøre vedlikehold på huset. Og så reiser vi en god del på hytta som vi har på Risøya.

Og en god støttespiller er han også for samboer Lise, som synger i Ørnes blandakor.

– Da gjelder det bare å stille opp og bidra der man kan, smiler han.

 

Magnus Selstad (57) er oppvokst på Selstad, og sønn av Sigrun og Magnus Selstad. Han er samboer med Lise Kildal, og har en datter – Tora Madelin (f. 1996). Han har fire søsken, men kun søsteren Hulda har blitt boende i Meløy i voksen alder. Han er utdannet elektriker, og har siden 1987 vært ansatt i Glomfjord Industripark, og er vedlikeholdsleder for el-kraft. Magnus har gått grunnkurs i elektro og videregående skole i Bodø, samt teknisk fagskole på Melbu. Siden 1987 har Magnus vært installasjonsinspektør, som opptar en del av stillingen hans som vedlikeholdsleder.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page