top of page
Search
  • Writer's picturemalinulsnes

Roger feires av

I 42 år har Roger Midthun (65) hatt arbeidsplassen sin i ‘parken’, nærmere bestemt Yara Glomfjord. Etter så mange år i tjeneste, går han nå av med pensjon, og fikk oppmerksomheten som følger med dèt!


En fin feiring sammen med gode kollegaer og gode kaker må til når Roger avslutter yrkeslivet sitt hos Yara Glomfjord.


– Ja, hva skal man si. Det er jo litt spesielt, så klart. Jeg har jo vært på en del slike arrangementer, for kollegaer som har gått av med pensjon. Men det er litt merkelig når det plutselig er meg, ler Roger forsiktig.

I kantina hos MBS i Glomfjord samlet det seg i overkant av tjue stykker, klare til kakespising og mimring sammen med Roger.

Jeg har jo vært på en del slike arrangementer, for kollegaer som har gått av med pensjon. Men det er litt merkelig når det plutselig er meg!
Roger Midthun

Tro tjeneste

For så klart må en slik mann feires. Han blir av kollegaer beskrevet som en kunnskapsrik og engasjert elefant, altså i betydningen at Roger glemmer sjeldent noe. Og det kan være en fordel, for han har hatt nok å henge fingrene i opp igjennom årene. Blant annet har han ved to tilfeller vært i lederposisjon i HIAF – leder fra 1995-2002 og nestleder fra 2016-2018.

– Det er nok kanskje det jeg vil trekke frem, fra alle mine år i Yara. Det å få være leder i HIAF var veldig spennende. Da jeg først fikk den rollen, hadde jeg ikke gått i rekkene som tidligere ledere hadde gjort. Så det ble en bratt læringskurve, humrer han.

Når han nå skal inn i pensjonist-tilværelsen har ikke Roger lagt alt for store planer. Litt reising til Syden, samt litt oppussing og vedlikehold hjemme står på agendaen. Men det aller viktigste for Roger er at han har noe å gjøre.

– Ja, det må jeg. Hvis ikke så bi e tullåt!


Mette gav Roger en avskjedsgave – i form av en ‘ordsky’ fra kollegaene. Her stemte kollegaene frem hvilke ord som beskriver Roger best, og det var ordet ‘engasjert’!


God kollega

Innkjøpssjefen hos Yara Glomfjord, Trond Trana, var også til stede og hadde gode ord å si om kollegaen sin.

– Jeg har jobbet med Roger i rundt et år nå, og han har vært en utrolig flott kollega å ha. Han er dedikert og står på, og har mye og god erfaring som kommer bedriften til nytte gang på gang, så det blir så klart leit at han ikke skal være med oss videre, smiler Trond med kake i hånda.

Også Mette S. Kolberg, innkjøper hos Yara, hadde avskjedsord til Roger. Hun delte også ut en ‘ordsky’, som var hjemmelaget fra de ansatte. Altså et slags diplom, med de ordene som kollegaene til Roger syntes passet best for å beskrive han. Og det ordet som beskrev han best, og sto i størst skrift? Engasjert!


Da HIAF fylte hundre år ble det laget en bok, hvor de mange viktige menneskene i fagforeningen ble trekt frem. Blant annet Roger, som i mange år har figurert som HIAF-leder.

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page