top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Fersk leder – med stålkontroll

- Jeg må vel innrømme at jeg er litt nerd, ja. Jeg er han som ser på kjemivideoer på Youtube på fritida og storkoser meg med det! Lars Jacob Angelsen (36) er helt ny gruppeleder hos Nemko Norlab i Glomfjord og har klart det kunststykket mange prøver å oppnå i livet – å få jobbe med det man liker best å holde på med.


- Prosess er artig det også og jeg har jobbet mye med det, men det er kjemi som virkelig fanger meg. Lars Jacob Angelsen

- Nei, der var pausen over! Vi kan ikke alle sitte og skravle hele arbeidsdagen, utbryter kollega Robin med et smil når jeg setter meg ned sammen med gutta på pauserommet.

- Ja, man kan jo se ut som man jobber i alle fall, kontrer Lars Jacob spøkende med et like stort smil og en smittende latter.

Det er bare de to på jobb den dagen Ny Næring er innom, og den naturlig gode stemningen smitter fort og latteren sitter løst. Men så må det jo intervjues litt også.- Angrer ikke

- Jeg har vært her en stund og har stålkontroll på det vi jobber med, og ikke minst de vi jobber for. Personal-ansvaret som leder har vært litt skummelt, men foreløpig går det veldig fint, smiler han.

I 8 år har han vært laborant hos Norlab og trivdes jo egentlig godt med det – i utgangspunktet var det helt uaktuelt for Lars-Jacob å søke på stillingen som ny gruppeleder da muligheten bød seg.

- Helle (Svartis, red.anm.) vår tidligere gruppeleder, oppfordret meg til å søke da hun sluttet og etter å ha grublet en del på det så gjorde jeg det da. Det angrer jeg ikke på i det hele tatt nå, selv om jeg var litt skeptisk først, smiler han.Fra og med juni i år er Lars-Jacob sjef for Glomfjord-avdelingen hos Nemko Norlab. Han er opptatt av å behandle kollegaene sine bra og opprettholde et godt arbeidsmiljø. Her sammen med kollega Robin Lea.

- Fascinerer meg enormt

En gruppeleder med bedre oversikt enn Lars-Jacob skal det holde hardt å få tak i. Ikke bare kan han det aller meste om egen drift, han har også god innsikt i hvordan produksjonen hos Norlabs desiderts største kunde – Yara Glomfjord, foregår.

- Jeg har tidligere jobbet på Yara og har vært med på å produsere gjødsel, og det er kunnskap som kommer veldig godt med i denne jobben.

Ja, for det har vi ikke nevnt. Lars Jacob er, i tillegg til å ha fagbrev i laboratoriefaget, også utdannet prosessoperatør.

- Prosess er artig det også og jeg har jobbet mye med det, men det er kjemi som virkelig fanger meg.

- Hva er det med kjemi som er så spennende?

- Hmm.. Jeg synes det er interessant hvordan veldig små forhold kan påvirke veldig mye. For eksempel – vann, altså H2O, er vi som mennesker helt avhengige av for å overleve. Hvis du legger til et ekstra oksygenmolekyl til H2O, sånn at det blir, H2O2 så er det livsfarlig. Drikker du det da så dør du, og det fascinerer meg enormt.

- Jeg har vært her en stund og har stålkontroll på det vi jobber med, og ikke minst de vi jobber for. Personal-ansvaret som leder har vært litt skummelt, men foreløpig går det veldig fint!


-Jeg har det ikke i meg

Praten går lett og Lars Jacob er en du trives sammen med. Han sprer god stemning til de han er rundt.

- Som leder er jeg opptatt av å ivareta folk på en god måte. Snakke ordentlig til dem og prøve å opprettholde det veldig gode arbeidsmiljøet jeg mener vi har her.

Så er det er krevende å være leder. Det kan nok de fleste ledere skrive under på – det å jobbe med andre, og ikke minst lede de, kan være en komplisert øvelse. Men Lars Jacob har et triks i ermet som han mener kommer godt med som leder.

- Jeg er aldri i dårlig humør. Jeg er blid og glad stort sett hele tiden, og hvis jeg har en dårlig dag så lar jeg det aldri gå ut over kollegaene mine. Lunta mi, når det kommer til folk, er enormt lang, ler han.

- Hvordan går det an? At du aldri blir sint?

- Jeg vet ikke, jeg tror bare ikke jeg har det i meg. Det å bli forbanna på folk, og det tror jeg ikke det er konstruktivt å bli heller. Tekniske duppeditter som ikke funker når de skal funke derimot ... Da kan jeg bli ganske sint, ler Lars Jacob.


- Som leder er jeg opptatt av å ivareta folk på en god måte. Snakke ordentlig til dem og prøve å opprettholde det veldig gode arbeidsmiljøet jeg mener vi har her. Lars Jacob Angelsen


 

Lars-Jacob Angelsen (36) er oppvokst på Nygårdsjøen i Gildeskål. Han har gått kjemi og prosess ved Meløy videregående skole. Deretter læreplass hos Yara med påfølgende fagbrev som prosessoperatør, så jobb hos Meløy BedriftService hvor han var utleid til REC fra 2007 til 2009. Han har siden 2014 vært ansatt hos Nemko Norlab hvor han også tok fagbrev i labratoriefaget. Han er sønn av Lillian og Trond Angelsen og har en eldre søster – Elisabeth.
 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

348 views0 comments

Comments


bottom of page