top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Ingvild satser stort

- Jeg gir stort sett alltid hundre prosent, det er veldig unaturlig for meg å gjøre ting halvveis! Ingvild Selfors Lillevold (40) er kantineleder hos Meløy BedriftsService – som nå satser på ´Svengen`.


- Det var jeg som gikk veldig i front for dét ja. Det var vel kanskje bare meg, faktisk, ler Ingvild.

Og vipps – så er Ingvild leder både i Glomfjord og i Neverdal. To spiseplasser hvor en også har åpen pub i helgene med vidt forskjellige konsept og målgrupper. Dét ansvaret kunne nok ha stresset de fleste, men for Ingvild er det mest bare motiverende.

- Jeg er nok veldig snar til å se potensialet i prosjekter, og hva som kan forbedres. Og da er det vanskelig for meg å ikke gjøre det, smiler hun. Hun sitter i kantina i Glomfjord Industripark, og lunsjgjestene begynner å strømme til. Telefonen ringer og plinger jevnt og trutt igjennom samtalen vår. Mange oppgaver skal gjøres, kaker skal bakes og konsepter skal utvikles.


Jeg er nok veldig snar til å se potensialet i prosjekter, og hva som kan forbedres. Og da er det vanskelig for meg å ikke gjøre det. Ingvild Selfors Lillevold

Motivert

Atten år gammel begynte Ingvild sin karriere i service-bransjen. Da hos Glomfjord Hotell som på den tiden driftet kantina for Glomfjord Industripark.

- Jeg er nok den som har vært her lengst, sånn sett, smiler hun.

Og i årene etter har det ikke vært mindre action, heller mer. Sammen med datteren Kristina som hun fikk siste året på videregående, flyttet hun til Trondheim i 2006 og begynte på studier – som barnehagelærer.

- Jeg trivdes godt med det, men det var vanskelig å få fast jobb. Det ble mye vikar-oppdrag og dét trivdes jeg dårlig med. Jeg må bli varm i trøya og kjenne plassen godt for at jeg skal være god i jobben min.

I årene etter jobbet Ingvild på hotell, som butikksjef og drev til og med egen skjønnhetssalong. Alt det måtte hun legge bak seg da hun, denne gangen med mann og totalt to barn, satte kursen hjem mot Glomfjord i 2017. Og siden da har jobben hos Meløy BedriftsService inspirert, motivert og utfordret henne – på godt og vondt.

Matlaging, oppfølging av ansatte, kakebaking, utvikling... Oppgavene er mange, men Ingvild går på med godt mot. Det gir henne mestringsfølelse å få til.

Bestemt

- Kantina i Glomfjord er rettet mot ansatte i industriparken og de som bor i Glomfjord. Vi har gjort noen forsøk på å trekke til oss andre kunder også, men det er vanskelig. På ´Svengen´ er det jo stort sett bare privatfolk som kommer.

Ingvild gløder når hun snakker om jobben sin og har en plan for det aller meste.

- Jeg vet hva jeg vil, hva jeg vil at vi skal være og hvordan jeg mener at vi skal lykkes. Både her i Glomfjord og på ´Svengen`.

- Er det ikke litt heftig, da? Å skulle drive og utvikle to spiseplasser?

- Det er jo alle disse idéene mine, da. Når jeg ser noe med potensiale som kan bli veldig bra, så klarer jeg ikke la være, ler hun.

Nylig overtok Meløy BedriftsService ansvar for driften av `Svengen` i Neverdal. Ingvild har ansvar som leder der og i kantina i Glomfjord.

Inspirert

Hun innrømmer også at i støytene krever jobben henne litt i overkant mye og at hun kan kjenne på dårlig samvittighet ovenfor ´de hjemme´.

- Det blir mye jobbprat, lufting av strategier og tanker rundt alt mulig rart. For meg gir det meg energi, men jeg innser at det kanskje ikke er like inspirerende for mannen min å høre på, humrer hun.

Men det tapper henne ikke. Noen jobber for å leve - det må kunne konkluderes med at Ingvild i stor grad lever for å jobbe.

- Det gir meg energi, mestringsfølelse og ... Jeg vet ikke, en opplevelse av at jeg kan og får til. Det gir meg masse, smiler hun.

Allerede har driften av ´Svengen` vist seg å være en suksess. Ingvild er kjempefornøyd med stort antall gjester innom og ikke minst antall besøkende på søndagsbuffet.

- Der har vi et luksusproblem, faktisk, vi har ikke plass til alle som ønsker å spise hos oss. Kanskje jeg må be om å få bygge ut lokalene, bemerker hun smilende.

Heller ikke dét ser hun mørkt på.


Det gir meg energi, mestringsfølelse og ... Jeg vet ikke, en opplevelse av at jeg kan og får til. Det gir meg masse. Ingvild Selfors Lillevold
 

Ingvild Selfors Lillevold (40) er oppvokst i Glomfjord. Hun gikk grunnskole i hjembygda og studiespesialiserende linje på Ørnes hvor hun sisteåret fikk datteren Kristina (21). Mellom 2006 og 2017 bodde hun i Trondheim hvor hun tok utdanning som barnehagelærer, fast jobb på Panorama Hotell i 2009, assisterende butikksjef i en del år før hun i 2016 startet egen skjønnhetssalong. Den overlot hun til noen andre da hun flyttet hjem med familie i 2018. Ingvild er gift med Odd Sandbakken. Sammen har de sønnen Oskar (7).

 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page