top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Sterk Bilfinger-duo

Bygningsarbeiderne er bestekompiser på privaten, og verdens beste arbeidskamerater. Men, begge gikk først en drastisk annerledes yrkesvei…

Bestekompiser og arbeidskamerater! Kim-Arve Fjærem (t.v.) og Håvard Hamnevoll er et sterkt team i bygningsavdelingen hos Bilfinger i Glomfjord.


De er begge gode eksempler på flotte arbeidsfolk, hos Bilfinger i Glomfjord.

De er også gode eksempler på at veien til den jobben de nå har, ikke gikk heeeeelt rett fram – se egen tekst på hver av karene.

- Jobben er utrolig bra, og det å kunne jobbe sammen med bestekompisen sin, dét er jo en bonus i seg selv! smiler Kim-Arve.

- Av og til litt spesielt, da, nesten som å jobbe med noen i familien. Men, nesten alltid veldig hyggelig! gliser han og bestekameraten Håvard.


To gode kamerater

Nå er det 9-kaffe i bygningsavdelingen, før de to skal laste på bilen og ta Ny Næring med ut på eventyr. Altså jobb, men ja, mye som skjer, og ny type ting hele tiden.

- Altså, en typisk arbeidsdag er at det ikke er én dag som er lik den forrige – det er dét jeg liker så bra! Den ene dagen bygger vi et stillas, den neste er det en rivejobb, og så må vi til fjells på en stor vedlikeholdsjobb – sånn er det hele tiden, forteller Kim-Arve sammen med Bilfinger-kamerat Håvard.

- Sjøl måtte jeg finne noe mer fysisk å gjøre, etter årene på skolebenken. Så dette er perfekt for meg. Nå tar jeg faktisk teoriundervisning på kvelden for å kunne ta fagbrev, som tømrer, opplyser Håvard.


Framsnakker hverandre

Den neste timen suser vi innom hengebrua i Fykandalen for sikringsarbeid, så til oppussingen av taubanestasjonen like ved – før stillasbygging ved rørgata på Fykan, og etter dette en kjerneboring og litt sandblåsing nede i industriparken.

- Han er veldig sånn løsningsorientert, løser ting på en måte som ikke nødvendigvis står i ei bok, roper Håvard innpå – vi har akkurat spurt Kim-Arve hva han selv mener han er best på.

- Takk, Håvard! Ja, jeg kan vel være god til å se litt utafor boksen, smiler han som med en liten margin er eldst av kompisene. Og

- Han er et arbeidsjern av de sjeldne, og ser aldri mørkt på ting! roper Kim-Arve tilbake – nå har vi bedt Håvard si sine beste egenskaper.


Og holder orden

- Hyggelig å høre, nikker Håvard tilbake.

- Tja, ellers er det dette med orden, da – jeg liker å rydde og sørge for system.

- Fordi?

- Å holde orden bør egentlig være en viktig del av hverdagen i en slik jobb. For så slipper man all letingen etter utstyr før neste jobb. Å måtte hente utstyr på andre steder, sånn at en del av dagen går med før jobben kan begynne – dette er en kostnad du ikke vil belemre kunden med! slår han fast.

 

Skikjøreren


I 7 år kjørte han ski på heltid. Nå er Kim-Arve Færem (30) bygningsarbeider hos Bilfinger.


- Jeg var 16 år – stod på ski på heltid, hadde sponsorer og alt.

Forteller Bilfingers bygningsarbeider siden 2017. Ja, for med ungdomsskolen fullført pakket han sekken, flyttet i leilighet på Oppdal, realiserte drømmen.

- Så hadde jeg jobber ved siden av, men dette var livet mitt i 5 år, jeg kjørte både alpint og frikjøring, forteller han i dag.

Fortsatt er skikjøringen en lidenskap, men skader satte stopper for å ha det som yrkeskarriere videre.

- Skader er en del av den sporten der, og jeg kjørte jo på limit hele tiden. Leddbånd, korsbånd, menisk, hender, ankler, akilles, rygg – jeg har hatt brudd de fleste steder.

- Så, i 2014, skulle jeg hjem en snartur, men ble her. Jeg oppdaget at jeg satte større pris på naturen her som voksen enn da jeg bodde her som ungdom.

Kim-Arve ble bygningsarbeider, etter ivrig hyttesnekring i barndommen. Først for Moldjord Bygg & Anlegg, deretter og fortsatt: Bilfinger.

Kim-Arve Fjærem

30 år, oppvokst i Neverdal, sønn av Trond og Elin, lillebror er Hans-Kristian. Fast ansatt som bygningsarbeider hos Bilfinger siden høsten 2017.

 

Revisoren


Skogsarbeideren ville bli revisor, men…….nei, kanskje ikke. Nå er Håvard Hamnevoll (29) bygningsarbeider hos Bilfinger.

- Økonomifagene var det jeg likte aller best på studiespesialisering på Ørnes. Så, jeg dro til Høgskolen i Sør-Trøndelag. Med bestått eksamen etter 3 år ville jeg bli autorisert revisor. Men, jeg kom aldri så langt, da, smiler Håvard i dag.

Etter somrene før, som skogsarbeider hos Meløy Energi, trengte han mer fysisk utearbeid enn revisjon, viste det seg. Etter en gjestevisitt hos Yara Glomfjord, ble han så Bilfinger-mann i januar 2016, og fast ansatt året etter. Her danner han duo sammen med Kim-Arve – de to har vært bestekamerater siden etter grunnskolen.

- Joda, dette er helt annet arbeid enn å være revisor! Det har vært en bratt læringskurve. Men mange hyggelige folk, og som vil lære bort det de kan. Jeg har prøvd å stå på, vil gjøre mitt aller beste.

Håvard ble altså bygningsarbeider, etter først å ha lagt en helt annen kurs. Men så skogsarbeid hos Meløy Energi, og deretter og fortsatt: Bilfinger.


Håvard Hamnevoll

29 år, oppvokst på Ørnes, sønn av Helge og Eva Lisbeth, storesøster er Helle og lillesøster er Kari. Fast ansatt som bygningsarbeider hos Bilfinger siden høsten 2017.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs
176 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page