top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Michael gir muligheter

Updated: Aug 10, 2022


INVIS har kapret signaturen til en allerede erfaren automasjonsingeniør. Engineering-bedriften fortsetter å vokse – og kan nå tenke nytt.


Sentralt plassert i Glomfjord Industripark har 17-åringe Industrivisualisering AS (INVIS) hatt en særdeles fin utvikling siden 2015. Driftsinntektene er økt fra daværende 6,9 til fjorårets imponerende 15,3 millioner kroner. Og driftsresultat før skatt? Minus nesten millionen for 7 år siden, mens -21: kanongode 1,6 millioner i pluss! Nå gønner de på videre, daglig leder Pål Einar Olsen og hans sålangt 12 ansatte.

- Nå blir vi 14. Den 15. august begynner en automasjonsingeniør hos oss, opplyser Pål Einar.


Michael = etterspurt

Som er spennende på mer enn én måte. INVIS-staben har nemlig hatt hovedsakelig tyngde innen mekaniske fag og konstruksjon. Så, i 2020, kom bygningsingeniør Sondre Berger (24) på plass. Og straks: Michael André Jensen (32).

- Automasjonsingeniører vokser ikke på trær, og når en slik ansettelse passer inn med visjonene våre, og vi kan skape en ny arbeidsplass i regionen som kan serve det lokale næringslivet, og vi kan få en utflyttet meløyfjæring til å flytte hjem igjen, ja, da slo vi til! smiler han.

INVIS bygger altså staben stadig større, driftsinntektene øker, fagporteføljen utvides.

- Det er ingen hemmelighet at automasjonsressurser er etterspurt og derfor vanskelig å skaffe. Vi har sett behovet en stund, og med denne ansettelsen kan vi videreutvikle både selskapet og de tjenestene vi allerede er gode på.


Michael André Jensen har flyttet hjem til Meløy og huset etter sin far. Med i bagasjen har 32-åringen allerede solid og variert erfaring som automasjonsingeniør. Dette gir nye og spennende muligheter for hans nye arbeidsgiver INVIS i Glomfjord.


Enig om spennende

Kjent sak: «alt» automatiseres. Ikke minst hos INVIS’ gode kunder i prosessindustri, havbruk, kraftproduksjon – lokomotivene i Meløy-regionens næringsliv.

- Å ansette automasjonsingeniør kan gi oss nye markedsområder, flere ben å stå på, to nye øyne på hva virksomheten vår kan videreutvikles til, mener Pål.

- Ja, markedet er veldig spennende innen automasjon, og det er få av oss ingeniører, mener Michael André selv.

- Vi snakker her om både vedlikehold og om nybygg, så kanskje kan vi få både nye, faste kunder og mulighet for nye prosjekter.


Det er ingen hemmelighet at automasjonsressurser er etterspurt og derfor vanskelig å skaffe. Vi har sett behovet en stund. Pål Einar Olsen

Forstår bedre nå

Spesielt med nyansettelsen er i denne sammenhengen også at herr Jensen ikke er nyutdannet, men tvert imot har sin erfaring fra interessante Bilfinger og Alcoa i Mosjøen, fra Yara og REC Wafer i Glomfjord, og Haneseth Automasjon i Bodø.

- Dette er også gunstig sett i sammenheng med strategiplanen for 2021-25, forklarer Pål Einar.

- Vi er blitt eldre og mer moden som bedrift, og forstår bedre betydningen av å si at kompetanse skal settes på dagsordenen i strategiarbeidet.


Fornøyd sjef: Pål Einar Olsen, daglig leder i INVIS.Det har hele tiden vært planen min å etablere meg i Meløy. Michael André Jensen

- Da pappa ble syk, kjente jeg på at jeg var for langt unna. Nå flytter vi inn i huset hans på Ørnes, forteller Michael André.

Han er noe så hyggelig som en tilflytter til Meløy, når han straks blir INVIS-mann. Eller…..tilbakeflytter.

- Jeg bodde her til jeg var 8 år, og det har hele tiden vært planen min å etablere meg i Meløy – det er her jeg har både venner og familie.

Alfred Jensen, bror av kjente, lokale handelsfjes som Edvard og Johan, gikk bort i 2020, 64 år gammel. Det er sønnen hans, Michael, vi nå møter til intervju. 32-åringen har overtatt huset i Nybrottsveien på Ørnes, sammen med kona Cristine.

- Så nå etablerer vi oss her, og jeg begynner i jobb hos INVIS etter sommeren. Det er dette vi har villet en stund, og det har også med økonomi å gjøre – det har blitt veldig dyrt å bo i Bodø.

Michael flyttet altså til byen som 8-åring, men kom senere tilbake for grunnkurs elektro i Glomfjord, og etter 2 påbyggende ord med automasjon, fikk han læreplass og tok fagbrev hos Bilfinger, før videre jobb der og en periode utleid til REC Wafer Mono. Etter militærtjeneste ble det så 1 år hos Bilfinger i Mosjøen, deretter 3-årig utdanning som automasjonsingeniør i Porsgrunn, før 4 år som ingeniør hos Alcoa i Mosjøen. Siden i fjor sommer har arbeidsgiver vært Haneseth Automasjon i Bodø, før Michael nå altså har signert for INVIS i Glomfjord.

- Og jeg kommer nok ikke til å flytte fra Meløy igjen, så jeg blir stabil arbeidskraft! smiler han.


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


138 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page